Merhaba,
Aracınız hayırlı olsun,kazasız belasız kullanmanızı temenni ederim,eğer balatalar "yeni" ise bunların ortalama 200km civarı rodaj süresi var,bu sürede ani frenden kaçınmak gerek.Eğer rodaj süresi tamamlandı ve hala sıkıntı var ise servise veya güvenilir bir ustaya göstermekte önemli fayda var,normalde "ön fren" balata montajında herhangi bir ayar yok denir fakat montajı oldukça önemli,örneğin astra g'de ben balata yaylarını tam olarak doğru pozisyonda oturtmamıştım geçmiş zamanda ve frenleme esnasından önemli sıkıntılar oldu frenlerin geç tepki göstermesi veya aracın geç durması gibi,J serisinde bu yaylar yok fakat yinede balata değişimi esnasında bir sıkıntı olmuş olabileceğini düşünerek kontrol ettirmekte fayda görüyorum şahsen,fren hidroliğinde hava oluşması,disklere problem vs. gibi sizin dışarıdan göremediğimiz yada bizim anlayamadığımız herhangi bir sıkntı olma ihtimaline karşı kontrol ettirmekte fayda var,fren konusu oldukça önemli,belkide hiç bir sıkıntı yoktur sizin araca alışmanızla ilgili bir süreçte olabilir fakat emin olmak için ustanıza baktırmak en doğru iş olur.