Astra J Android cihaz satışı başlamıştır.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pctuna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Astra J Android cihaz satışı başlamıştır.

bence android çekilmez araçta özellikle android 4 ten önceki bir sistem altyapısı kullanıyorsa riske atmaya değmez çökmeler tıkanmalar vs vs

Ben Gümrük Memuruyum. Cihazı isteyen Herkes getittirebilir. 75 euro'ya kadar Vergi ödemezsiniz. 75 euro üstüne %20 vergi alınır. Bu işlemler de eskisi gibi Zor değil. Bu konuda uzmanlaşmış ahl kargo gümnrüğünde çok daha kolay. Trt Bandrolüne gelince. En düşük 7 euro. En yüksek 18 euro.

Fakat şu var. Bu cizhazların garantisi olmayacak. Artı Montaj Parasını vereceksiniz. Kısacası astarı yüzünü geçecek. Açıkçası İthlatçı arkadaşın getirdiği cihazdan ben de bir tane almayı düşünüyorum. Son Fiyat montaj dahil Bilgilendirirse sevinirim.

Ynt: Ynt: Astra J Android cihaz satışı başlamıştır.

Sürüm önemli

astraowner link' Alıntı:
bence android çekilmez araçta özellikle android 4 ten önceki bir sistem altyapısı kullanıyorsa riske atmaya değmez çökmeler tıkanmalar vs vs
şu Clone necvox lar dada takılma ekranın açılmaması vs. oluyor. Bunda en azında her türlü günceleme ve resetlemede yapabiliriz kanımca ayrıca kırmızı ışıkta angry birds oynamak eylenceli olur özellikle de istanbul trafiğindekiler için  dancee

delikadir24 link' Alıntı:
şu Clone necvox lar dada takılma ekranın açılmaması vs. oluyor. Bunda en azında her türlü günceleme ve resetlemede yapabiliriz kanımca ayrıca kırmızı ışıkta angry birds oynamak eylenceli olur özellikle de istanbul trafiğindekiler için  dancee

Ben 2 yildir necvox u kullaniyorum window ce tabanli hic ekranin acilmadigi sistemin takildigi olmadi arayuz olarak android tabiki daha iyi olacaktir baska artisi olacagini sanmam bu arada oyun konusunda cok heveslenmem  ben olsam hem o bolge cok icte kaliyor astra da rahatca oyun oynanmaz hem dokunmatik tabiki muthis degil birde o cihaza cinde satilan 50$ lik tabletlerin temple runda kasan donanimini koyacaklarina eminim. Guncelleme beklemekte hayal olur bugun android telefonlarda guncelleme almak sorun sadece samsung guncelleme destegi veriyor buna guncelleme bulmak falan hayalden oteye gitmez bence.

metlife link' Alıntı:
Ben Gümrük Memuruyum. Cihazı isteyen Herkes getittirebilir. 75 euro'ya kadar Vergi ödemezsiniz. 75 euro üstüne %20 vergi alınır. Bu işlemler de eskisi gibi Zor değil. Bu konuda uzmanlaşmış ahl kargo gümnrüğünde çok daha kolay. Trt Bandrolüne gelince. En düşük 7 euro. En yüksek 18 euro.

Fakat şu var. Bu cizhazların garantisi olmayacak. Artı Montaj Parasını vereceksiniz. Kısacası astarı yüzünü geçecek. Açıkçası İthlatçı arkadaşın getirdiği cihazdan ben de bir tane almayı düşünüyorum. Son Fiyat montaj dahil Bilgilendirirse sevinirim.

Merhaba;

Sormadan edemeyeceğim,
Gümrük memurusunuz da benden neden 88 euro Trt bandrolü aldınız?
400 dolara aldığım cihazı neden vergisi gümrüğü harcamaları ile 1500 liraya malettirdiniz?
Montajı bahsettiğiniz gibi sorun değil, siz bu cihazı 18 euro ve %20 vergi ile getirin, başka hiçbir harcaması olmasın,
ben size montajını yaptırırım.

530 dolar cihaz + %20 vergisi 116 dolar + 18 euro Trt bandrolü
680 dolar yapar. O da 1224 lira yapar. Siz bu cihazı 1224 liraya mal edin, montajınızı gelip ben kendim yapacağım.

Moderatör Edit

Merhaba;

Android'de güncelleme var arkadaşlar, yok diyen arkadaş yanlış biliyor.
Multimedya cihazları komplike sistemler olduğu için Android sürümünün stabil olması gerekiyor.

En stabil sürüm 2.3.5 ve 4.0.4
Bu iki sürümde de cihazlar mevcut. Cihaz dokunmatikleri çok başarılı, ilk mesajımda da söylediğim gibi biz resistif ekran deyince aklına kötü 50 dolarlık tablet pcler gelen insanlarız. Bu sistemlerde ise o dokunmatikler kullanılmıyor. Dokunmatiğinden şu ana kadar kimse şikayetçi olmadı.

Bazı sorular vardı:

Direksiyon kumandası uyumu tam.
Cihaz, aracınız için özel üretimdir. Aracın yazılımı ile tam entegrasyon sağlamaktadır.
Dolayısıyla tüm özelliklerine uyum sağlar.

Bluetooh da kullanırsınız, radyonuzun sesini de açarsınız. Klimanızı da dokunmatik ekranından kontrol edersiniz.
Bu üst teknoloji cihaz, tamamen konusunda uzman, profesyonel firmalarca üretiliyor. Yazılımında herhangi bir sorun yok.
Bunların tamamı yazılım ile oluyor, yani yapılamayacak şeyler değil. Diğer çalışmayan cihazlar, malzeme kalitesi kötü olanlar ve araç seçeneği ve modeli çok farklı olabilen araçlar için üretilen cihazlar.

Mesela İnsignia... İnsignia'da 3-4 farklı araç var. Dolayısıyla 3-4 farklı yazılım gerekiyor. Gelen yazılım mühendisi 2 araç bulduğu için o bulduğu 2 aracın yazılımını yapıyor. Satışın yapıldığı araç bu 2 cihazdan biri değilse cihaz çalışmıyor.
Sorun bu...

J'de bu sorun yok...

Astra J ye takılmış, kullanılmış bir video vs varmıdır, açıkçası bende düşünüyorum, fakat tek aklıma takılan cosmo larda ön ve arka park sensörü ayrı tonlarda uyarı veriyor ve aracın kendi ses siteminden veriyor bu uyarıları, serviste motevo ürün taktırdım geri söktürdüm sebebide bu uyarı seslerini cihazın yanında görünmeyen bir harici hopörlör takılması ve sesi bu hopörlör ile vermesiydi yani tek ton ve kötü bir uyarı sesiydi aynı şey başıma gelmemesi için soruyorum, Astra J ile ilgili varsa bir video vs paylaşırsanız sevinirim

cureshot link' Alıntı:
Merhaba;

Sormadan edemeyeceğim,
Gümrük memurusunuz da benden neden 88 euro Trt bandrolü aldınız?
400 dolara aldığım cihazı neden vergisi gümrüğü harcamaları ile 1500 liraya malettirdiniz?
Montajı bahsettiğiniz gibi sorun değil, siz bu cihazı 18 euro ve %20 vergi ile getirin, başka hiçbir harcaması olmasın,
ben size montajını yaptırırım.

530 dolar cihaz + %20 vergisi 116 dolar + 18 euro Trt bandrolü
680 dolar yapar. O da 1224 lira yapar. Siz bu cihazı 1224 liraya mal edin, montajınızı gelip ben kendim yapacağım.

Arkadaşım atarlanmana gerek yok. Ben önümdeki mevzuata baktığımda karşıma çıkan en düşük trt bandrolü 7 euro en pahalısı da 18 euro diyor. Kafadan sallamıyorum. Ki celallenmeden önce yazının tamamını bi okusaydın en azından sonuna kadar cihaz alımı konusunda sana hak verdiğimi de görürdün. Ne demişim orda? İnternetten kendinizin getirmesi astarı yüzünü geçer demişim.Bu arkadaştan almak daha mantıklı demişim. Değil mi?

Benim de size bi sorum olacak izninizle. 1244 Tl'ye mal edersen gelip montajını kendim yapacam demişsin. Peki verdiğin linkte satış fiyatı 1400 küsür.Bu nasıloluyor? Kar amacı gütmeden mi satıyorsunuz cihazı? Yani 1244 Tl'ye mal etmek imkansız diyorsunuz ama verdiğiniz linkte 1400 küsüre satış fiyatı var. Eğer 88 euro aldılarsa sizden ki bu da gümrük vergisiyle birlikte size toplam 1400 Tl'ye mal oluyor demektir? Karsız mı satıyorsunuz yani?

Keşke yazımın tamamını okumuş olsaydınız önce de böyle tepki vermeseydiniz. Bne zaten sizin için çok uygun fiyattan getirdiğinizi yazdım orda.

banada cevap hakkı doğmuş burada. ben 2012 ve 2013 de bu tür cihazlardan 8 adet getirttim hiçbirinde de ticari amaç gütmedim hepsi kendime, eşe dosta aldığım ürünlerdi. ancak gümrükte şöyle bir sorun yaşadım. 2012 de ilk cihazı getirttiğimde banada 80avro trt bandrol ücreti çıkardılar bende bu ücretin 2012 den itibaren düştüğünü ve elimde resmi gazetede yayınlanmış belge olduğunu söyledim sonra bana bize böyle bir talimat gelmedi dediler. mevzuat konusunda bütün memurlar bir değil. bende beni ilgilendirmez resmi gazetede yayınlandıysa yürürlüğe girmiş demektir dedim ve sonunda pes ettiler. bir cihazda sorun yaşadım tabletin sd kart giriş yeri bozuldu. geri gönderdim 10günde gitti yenisiyle değiştirildi 20 günde geri geldi.  cihazın vergisine gelince 500 dolarlık cihazı açıkartırmayla 347dolara kazandım paypal, ebay ve kredi kartı çıktısınıda götürdüm inanmak zorunda kaldılar. bu iş ticaret amaçlı olmadığı için sizi kimse orda burda bekletmez. gümrükte iş yoğunsa zaten bir zarf için bile beklersiniz. ayrıca hiçbir ticari şirket bir ürününü kar yapmadan satmaz ticaretin ruhuna aykırı olur. demekki  bu cihazlar toplu alımlarda 300-500usd arasına toptan alınabiliyor. sizin % kaç kar yaptığınız beni ilgilendirmez. madem ithalatçı firmasınız mevzuatı az çok biliyorsunuz neden fazla bandrol ücreti için mücadele etmediniz asıl siz bana hiç inandırıcı gelmiyorsunuz yada gümrük mevzuatı hakkında hiçbişey bilmiyorsunuz. bana inanmıyorsanız gümrük memuru arkadaşda yazmış benim yazdıklarımı onada inanmıyorsanız açın gümrüğe telefonla sorun veya gümrük mevzuatını araştırın netten. bu tür işlerle uğraşmak istemeyenler tabiki türkiyeden alsınlar fiyat farkınada katlanacaklar tabi. çünkü bu tür işler biraz bilgi ve tecrübe istiyor.

cihaza gelince ben focus için getirdiğim cihazın video incelemesini yapacağım yakında bu aralar yoğunum biraz. cihaz android 2.3 market dahil herşey çalışıyor. canbus özelliği sayesinde direksiyon tuşları çalışıyor. güncelleme yapılabilir ancak kernelini bulmak lazım çünkü analog tv ve dvd gibi extra cihazlar var sürüm 4 e yükseltilirse bunların çalışıp çalışmama durumu olabilir.  

arkadaşlar astra j için android olayı daha çok yeni. ilerleyen zamanlarda mutlaka rekabet ortamı hem türkiyede hemde yurtdışında oluşacaktır. fiyatlar dahada düşecektir.

satıcı arkadaş yapsın güzel bi indirim tabiki bende onu tavsiye ederim. ben rakip değilim yanlış anlaşılmasın. şuan sağlık memuru olarak ünv. hastanesinde çalışıyorum.

Geri