Astra j 1.4 Turbo Orjinal Buji Bobin Ömrü Ortalama Kaç Kilometredir?

Astra772

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Merhaba, astra j b14net motorların orjinal bujisini kullanırsak ortalama ömrü kaç kilometredir?
Kimi yerde 20.000 iken kimi yerde 100.000 deniliyor

Bir diğer sorum bu NGK marka buji ile orjinali arasında hangisi daha iyidir?
Yine kimi yer NGK çok överken kimisi de illa orjinal takılsın demiş.

öncelikle zaten NGK bujileri Opelin çoğu aracında kullandığı iridyum bujidir yani zaten ngk marka çoğunlukla orjinal markaya eş değer

orjinal bujinin ömrü 60 bin ile 100 bin arasındadaır AMA araca LPG takıldıysa ,araç olaki yağ yakıyorsa bide yakıt kalitesiz ise bu 30 bin ila 50 bine düşer,

• Beğen
Tepkiler: Astra772
öncelikle zaten NGK bujileri Opelin çoğu aracında kullandığı iridyum bujidir yani zaten ngk marka çoğunlukla orjinal markaya eş değer

orjinal bujinin ömrü 60 bin ile 100 bin arasındadaır AMA araca LPG takıldıysa ,araç olaki yağ yakıyorsa bide yakıt kalitesiz ise bu 30 bin ila 50 bine düşer,

Yanıtınız için teşekkür ederim. Aracım 75 bini geçti. En son 50 bin km civarında buji bobin değiştirmiştim. Şimdilerde özellikle araç yerinde duruyorken vuruntu tekleme gibi motorda bişiyler ters gidiyor gibi. Ayağımı frenden çeksem seke seke ilerleyecek gibi. Örneğin araç d konumunda ve yerinde duruyorken biraz fazla yakıt tüketir. 0.7-8 civarında ancak bakıyorum bazen anlamsız değerlere 0.3-4 lere kadar düşüyor bir sebeple az benzin çekiyor o aralarda. Bujiden şüphelendim ama kilometre olarak erken gibi. Enjektör temizleyici koydum depoya ve maf sensörünü temizleme spreyi ile temizleyip kuruduktan sonra taktım. Şimdi daha iyi ancak sorun temelli çözüldü diyemem. Daha az sıklıklada olsa yapıyor. Map sensöründende yapabiliyor demişler bir arada onu söküp sprey sıkıp temizledikten sonra takmayı düşünüyorum.

Geri