• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

astra j 1.3 cdti motordan gelen ciyaklama sesi

mustafa2206

Kayıtlı Kullanıcı
22-Edirne
selamun aleyküm aracım astra j 1.3 cdti 2012 model 119 bin km de aracım düşük devirden hızlanırken genelde yokuş yukarı düşük devir yüksek viteste gaza basınca bir ciyaklama sesi geliyor son 1 bucuk aydır var aracımda ve beni araçtan soğuttu buradaki ustalara gittiğimde kimisi kayış kaçırıyor dedi kimsi şarj dinamosunun kasnağıdır dedi yani her lafadan farklı ses cıkıyor ve benim artık rüyalarıma kadar giriyor bu durum günlerdir araştırıyorum hiçbir sonuca varamadım lütfen yardımcı olur musunuz nedir bu ses 🙏

video bana ait

Videoyu tekrar yüklemeniz gerekiyor...Normalde belkide o ses var ama devir basınca artıp daha belirgin olabilir...Sesi duymadan yorum yapmak zor ama genelde anlatığınza benzer sesler V kayışından gelir...Kaputu açıp dinledidiniz mi?Kaputu açın bir arkadaşınız 1.viteste el fren çekili devirli ama fazla zorlamadan gaz verip bıraksın sizde dinleyin bakalım ses geliyormu geliyorsa nereden geliyor...

Videoyu tekrar yüklemeniz gerekiyor...Normalde belkide o ses var ama devir basınca artıp daha belirgin olabilir...Sesi duymadan yorum yapmak zor ama genelde anlatığınza benzer sesler V kayışından gelir...Kaputu açıp dinledidiniz mi?Kaputu açın bir arkadaşınız 1.viteste el fren çekili devirli ama fazla zorlamadan gaz verip bıraksın sizde dinleyin bakalım ses geliyormu geliyorsa nereden geliyor...
elektronik fren olduğu için gaz verince el freni iniyor vitesteyken ve 1 2 de yapmıyor 2 dr bazen cok devir yükselince ama 3 4 5 te araba bayılımca yokul çıkarken ciyaklıyor araba

Merhabalar sorunu çözebildiniz mi aynı videodaki ses sorunu bende de mevcut turbo hortumu intercooler kafayla değiştirdikten sonra çıktı bende de

selamun aleyküm aracım astra j 1.3 cdti 2012 model 119 bin km de aracım düşük devirden hızlanırken genelde yokuş yukarı düşük devir yüksek viteste gaza basınca bir ciyaklama sesi geliyor son 1 bucuk aydır var aracımda ve beni araçtan soğuttu buradaki ustalara gittiğimde kimisi kayış kaçırıyor dedi kimsi şarj dinamosunun kasnağıdır dedi yani her lafadan farklı ses cıkıyor ve benim artık rüyalarıma kadar giriyor bu durum günlerdir araştırıyorum hiçbir sonuca varamadım lütfen yardımcı olur musunuz nedir bu ses 🙏

video bana ait
V kayışından olup olmadığını anlamak için v kayışına araç stop halinde iken vazalin sürün . Ve sesin çıkma senaryosunu tekrar edin eğer ses gitmişse V kayışı vakti gelmiştir. V kayışı ile birlikte birkaç rulman daha var değişmesi gerekn ustanıza hatırlatırsınız

Merhabalar sorunu çözebildiniz mi aynı videodaki ses sorunu bende de mevcut turbo hortumu intercooler kafayla değiştirdikten sonra çıktı bende de
Dediğiniz değişimlerden sonrak sesi bende yaşadım. Ustaya dedim sallamadı. Aslında duman testi yapmak mantıklı ama ben aşinalık diyeyim . Turbodan çıkıp intercooler'a giren hortum var. İkisinin birleştiği yerde sekmanlı geçiş var. Sıcak soğuk falan derken haliyle genleşmiş. Contası var contasını değiştirdim . Yine devam ediyor gibi geldi. Garantilemek için etrafına sıcaktan etkilenmeyen soba bandı sardım. Birkaç yüksek devirli kullanmadan kaynaklı bant açılmış. Gitti çelik kelepçe aldım ve silikon conta aldım. Kelepçeyi çok sıkmayacak şekilde birazda yukarıda kalacak şekilde taktım amacım silikon contaya tutunacak duvar elde etmekti. Silikon contayı abartmayacak şekilde sürdüm. 2 gün kurumasını bekledim . Sonrasonda ses kesildi ve alt devir performansım arttı.

• Beğen
Tepkiler: Firatt35
Dediğiniz değişimlerden sonrak sesi bende yaşadım. Ustaya dedim sallamadı. Aslında duman testi yapmak mantıklı ama ben aşinalık diyeyim . Turbodan çıkıp intercooler'a giren hortum var. İkisinin birleştiği yerde sekmanlı geçiş var. Sıcak soğuk falan derken haliyle genleşmiş. Contası var contasını değiştirdim . Yine devam ediyor gibi geldi. Garantilemek için etrafına sıcaktan etkilenmeyen soba bandı sardım. Birkaç yüksek devirli kullanmadan kaynaklı bant açılmış. Gitti çelik kelepçe aldım ve silikon conta aldım. Kelepçeyi çok sıkmayacak şekilde birazda yukarıda kalacak şekilde taktım amacım silikon contaya tutunacak duvar elde etmekti. Silikon contayı abartmayacak şekilde sürdüm. 2 gün kurumasını bekledim . Sonrasonda ses kesildi ve alt devir performansım arttı.
Bahsettiğiniz hortum ve sekmanlı geçiş resmini çekip işaretli şekilde yükleseniz ne güzel olur.. aynı sorun bende de varda büyük ihtimal sizin gibi yapıcam. Denicem..
teşekkürler.

Bahsettiğiniz hortum ve sekmanlı geçiş resmini çekip işaretli şekilde yükleseniz ne güzel olur.. aynı sorun bende de varda büyük ihtimal sizin gibi yapıcam. Denicem..
teşekkürler.

Resimleri ekledim hocam, sadece yeni taktığım contanın resmini çekmemişim. Bendeki yeşil renkliydi . İlk önce büyük olanı vermişler . Parçacının orada söktüm. Sonra küçük olanı verdiler. Aşağıya internetteki fotosunu da ekledim ama emin değilim benim aldığımla aynımı diye. Parçacınıza sorarsonız.

Genel olarak fotoda açıklamaya çalıştım. Astra j'deki 1.3 ile Corsa C'deki 1.3 hemen hemen aynı sayılır. Fark turbo ve egzoz geri kalan sistem aynı. Sizin sorununuz tam olarak bu olmaya bilir ama bi denersiniz.

Bazı arkadaşlar " Neden hortumu değişmedin , sıvı conta ile aracı çöp ediyorunuz... " gibi cümleler yazmadan söyleyeyim. Hortumu oradan sökmek için fanı , tesisatı , turbo sacını ... gibi gibi birçok şey sökmek gerekecek ki orada corsa c'de el çok zor sığıyor. Ki değişse bile onunda contası var . Desenizki intercooler'ı komple değiştir . Bunun içinde tampon, su radyotörü , farlar , tesisat... gibi daha çok parça çıkması lazım. Benim yaptığım çözüm fabrikasyon diyemem belki ama sağlam olması için uğraştım.

Hesaplama.webp

İnternetteki örnek ama parçacınızdan teyit alın ;

1781069696166.webp

• Beğen
Tepkiler: Firatt35
O turbo borusu ve plastik kafayı yağ kaçırdığı için değiştirdim ilk değişimde ses oluştu sonra plastik parça intercooler girişinde patlayıp atınca yalama oldu orjinal ile tekrar değiştirdim inter cooler ile birlikte ama ses halen daha gaza yüklendiğimde devam ediyor özellikle yokuşta gaza biraz daha fazla basınca çıkıyor tekrar göstermeye gidicem dediğiniz gibi belki o çelik kelepçe takılan yerden hava kaçırıyor olabilir turbo basınçlarını ölçtür dediler bir de

Geri