astra hız sbt.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fellatore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fellatore

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracımın hız sabitleyicisi bazen devreye giriyor bazen de kafasına gore tutukluk yapıyor
devreye girmedigi zamanlarda hızımı 50 nin altına duşurup tekrar hızlanınca bazen devreye giriyor bazı zamanlarda bu da yaramıyor stop edip tekrar calıştırmak lazım ediyor

CIM modulu diye bir parca degişince duzelecegini soylemişti servis ( değiştirdim birkac zaman iyi idi ama gene basladı )

bu arada 2100 d/dk 90 km sbt hızda hafif yokuş yukarı meyil oldumu arabanın önu hoplama yapıyor ben yetersiz geldigini duşunuyodum motorun ama bazen duzlukte de hızlanma esnasında aynı devir aralıgına geldiginde titreme yapan arac bazı zamanlar 3000 e dogru gaz kesip bir sallantı yapıyor acaba bunlar gaz pedalı ile mi alakalı yoksa motorda bir problem olması muhtemel mi

Son düzenleme:
cruise kontrol sisteminde veya cım modülünde sorun var tekrar program yapılırsa belki düzelebilir servis bakacakk.

sagol ustam...
bana bursa da ozel servıs onerebılır mısın

büyük ihtimal sorun cim ünitesinde..
2008 modele kadar cim hala gündemde..

En basiti öncelikle debriyaj müşürüne bakın.
Debriyaj müşürü debryajı braktığınızda devreyi tamamalamıyosa ( Swıtch yerinden oynamış ise tam basamıyor ise) curise control devreye girmez.
Gerçi cihaza bağlayınca neyin girip girmediği gözükür.

IMG_0114.jpg

araçla ilk kalkışı yaptıktan sonra hızlanınca frene basmadan hız sabitleyici devreye girmez. ona bi dikkat et...

Aynı sorunu 2009 Astra 1.3 CDTI'da yaşıyorum. Garantisi bitmeden bir servise götüreyim bari.

araçla ilk kalkışı yaptıktan sonra hızlanınca frene basmadan hız sabitleyici devreye girmez. ona bi dikkat et...

konu baya bir hortlamış ancak bende yukarıdaki alıntıya dikkat çekmek isterim..

ayrıca, benim aracımda da ara sıra CIM modülü arıza patlak veriyor ancak cruise control'de bir hata yaşamadım hiç..

c.c'ye almadan önce frene basmayı unutmayın..

Geri