Astra H|Ön Tampon/Far Sökmek

ThePlekumat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar

Ön farlarımı xenon projesi için sökeceğim.
Farları sökerken galiba ön tamponuda sökmek gerekli..

El yatkınlığım biraz var önceki aracımda birkaç kere sökmem gerekmişti.
Parça arttırmadan, kırmadan halletmiştim :D

Tamponu sökerken Nelere dikkat etmeliyim?
Nasıl sökebilrim?

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar
Halil Keskin

farların sadece ampullerını degıseceksen farları ve tamponu sokmene gerek yok. farklı bı uygulama yapacaksan tamponun altında vıdalar var ön panjurun kenarlarında bı de tamponun kenarlarında yanı tekerleklerın davlumbazlarının altında kenar vıdaları var hepsını soktukten sonra kendıne dogru çek gelır kolay gelsın.

Teşekkürler.
Farları toptan sökmem gerekli, mercek taktırıyorum.

Bu işlemde dikkat edilecek bir püf nokta var mı?
Ayar gibi birşey. geri taktığımda saçma sapan olursa hiç değeri yok ..

Simdik tamponu sokmek icin panjuru alicaksiniz ilk once bunuda tutan toplam 4 adet ust tarafta dubel ve 6 adet tirnak var, bu deubelleri ortalarindaki pinleri asagi dogru bir ince tornavida ile ittirerek dusurun sonra dubelleri alin. Panjuru tampona 6 adet tirnak ile tutturmuslar kirmadan bunlardan kurtarin.

PAnjuru aldi iseniz, artik karsinizda tampon var, tampon camurluklara dablumbazlardaki ikiser adet vida ve 4er adet tirnak ile tutturulmustur, ayrica 2 adet dubelde farlarin ic tarafinda bulunmaktadir, bu dubeller tamponu kaza demirine bagliyor, sokmesi basit bu sefer fisekleri yukari dogru cekiyorsunuz sadece. Vidalar Torx20 tornavida ile aciliyor, lastikleri bir sag sol yapmniz gerekebilir :D

Vidalari aldiktan sonra tamponu camurluklarin yanindaki kizaklarina sabitliyen 4 er adet tirnaktan kurtaracaksiniz, eger araciniz yeni degilse metaryel yorulmasina dikkat edin, o tirnaklar elinizde kalabilir eger kirilirlarsa tamponunuz dusuk duracaktir... Tirnaklari cok zorlamayin yani. (kirilirsa kaportacilar 50 tl ye ikisini degistiriyor)

Bunlardan sonra tamponun en alt kisminda 3 adet daha dubel var ancak onlari sokmenize gerek yok, tamponu kibarca yere birakin farlar isiniz bitince takarsiniz :D

Resim yok kusura bakmayin...

Farlarin ise toplamda 3 er adet vidasi var onlarda 8 numara anahtar ile sokuluyor...

Son düzenleme:
Lifte kaldırırsanız arabayı daha rahat edersiniz oldugu yerde zor olur

astra opc nickli arkadaş çok ii özetlemiş.Ben bu hafta içinde ufak bi kaza yaptığım için 2 defa söküp taktım gerçekten çok kolay astranın söküp takması :)

Çok Teşkkürler , Gerçekten güzel anlatmış AstraOpc .
@ogretmen link için teşekkür ederim.

@eren lifte kaldıramam buralarda. Yurdun önünde sökeceğim. 5 gün civarı söktüğüm yerde kalacak gibi.

@SYG Hocam herhangi bir ayar problemi oldu mu?
Ben C2'min tamponunda ayar problemi yaşadım. yaklaşık 8 9 kerede ancak denk getirdim.. Ondan korkuyorum..

Bende herhangi bir ayar problemi olmadı.Zaten tampon yerine her türlü oturur fakat farları iyice oturtman lazım farlar oturmazsa diğerlerine yansır :)

bende söküp takmıştım tors tornavidanız var ise 15 dk da söker 20 dk da takarsınız

Geri