• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra H Giderken Stop Etme Sorunu

kompresyon testinde sorun çıkmadı.

Motor sogukken bi komprasyon testi yaptirin oncelikle motorunuz saglammi bi kontrol ettirin. saglam ise baska yerlere bakalim. Cunku genelkille subap sorunlarinda bu skintiyi yapiyor.
kompresyon testi yaptırdım.normal çıktı

Krank devir sensöründen olabilir seat leonda başıma aynı olay gelmişti değiştirdim düzeldi.

alper abi o zaman krank devir sensörünü sokup gözle bakmak ve gerekirse değişmek gerekli gerekirse yan sanayi al tak uygun fiyatlı dene stop etmez ise orj. alır kullanırsın

Hocam dün tamirciye gittim. motor twinport olunca yüzde 90 subaplardan dedi. Motoru rolantide çalıştırdım. sesini dinledi. çalıştığında tekleme gibi geliyor sesi dedi.
komprasyon ölcümleri yapıldı mı. bana da herkez subap diyor ama kompresörler 14 cıktı. sıkıntı hala devam

s.a. ayni sorun bendede var lpgde iken ozellikle rampa ciktiktan sonra ( rampada radar var 4 veya 5 viteste 75le cikmak zorundayim) vites dusunce stop ediyor. bazen yoksek devirdeyen aniden isik degisiyor durmak zorunda kalinca stop ediyor. krank sensoru motor hatasi verir dedi bir usta oyle bir hata yok. gaz pedali konum sensoru yapar dedller degistim duzelmedi. bogaz kelebegi temizligi yaptirdim benzinli araba tertemiz cikti ama yine stop etti. landirenzoya gecene kadar boyle bir sikinti yoktu. 3 yildir landideyim. 3 yildir stop ediyor. arada ilk marsta 2200 devirde rolantide calisiyor 6 yildir 3 defa yapti kontak kapatip cikarip 1 dk bekleyince duzeliyor. termostatta onceden 114 dereceyi goruyordum simdi yazilim attirdim 102 dereceyi gecmiyor ama yine stop ediyor. lpg twinport kapak yerleri yanlis acilmisti 3 enjektorunki duzelttirdim yjne stop etti benzine alip binececigim 15 20 gun yine stop ederse yazarim.

s.a. ayni sorun bendede var lpgde iken ozellikle rampa ciktiktan sonra ( rampada radar var 4 veya 5 viteste 75le cikmak zorundayim) vites dusunce stop ediyor. bazen yoksek devirdeyen aniden isik degisiyor durmak zorunda kalinca stop ediyor. krank sensoru motor hatasi verir dedi bir usta oyle bir hata yok. gaz pedali konum sensoru yapar dedller degistim duzelmedi. bogaz kelebegi temizligi yaptirdim benzinli araba tertemiz cikti ama yine stop etti. landirenzoya gecene kadar boyle bir sikinti yoktu. 3 yildir landideyim. 3 yildir stop ediyor. arada ilk marsta 2200 devirde rolantide calisiyor 6 yildir 3 defa yapti kontak kapatip cikarip 1 dk bekleyince duzeliyor. termostatta onceden 114 dereceyi goruyordum simdi yazilim attirdim 102 dereceyi gecmiyor ama yine stop ediyor. lpg twinport kapak yerleri yanlis acilmisti 3 enjektorunki duzelttirdim yjne stop etti benzine alip binececigim 15 20 gun yine stop ederse yazarim.

Termostattan ziyade belirli kmde devirdaimin mutlaka degismesi gerekli. Termostat arizasi sonucu kaloriferde isitmama motorun hararet yapmasi, fanin surekli calismasi, aracin yuksek isilarda calismasi gibi durumlar soz konusu oluyor. Bu sebeple 60 bin kmde bir v kayis, rulmanlar, devir daim ve termostat degisimi mutlaka yapilmali. Parca olarak orjinal parca kullanilmali
triger ile devirdaim 1 ay once degisti yine stop ediyor

Geri