astra h firenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan copcu06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
91 vectra 2.0 GL miz vardı. Orijinal ön balatalar 60,000 km arkalar ise 120,000 km yol yapmıştı...

dogrudur kardesim..arkalar uzun dayanir öne nazaran..önler ortalam 45000km dedim..zaten sensora degmeden erken degistirirsen 40 lira sensoru kurtarirsin..ben dikkat ederim ve sensora yakinlasinca degistiririm sonucta belki 5000-8000km erken atarim balatalari ki bu 70 lira ama sensor ikisi 40 lira.. ;) zaten arkalarda sensor yoktur onu bitene kadar kullanmak zarar vermez

Benimki 65bin gibi gitmişti. Ki Ş. içinde nazik kullanırım.

balata bitmeye yakinken frende degisme olurmu acaba su an benim frenlerde yagmurda kalinca ilk frende cikan ses vardirya o biraz uzun sürmeye basladi

dizel araçta motor benzinliye göre daha ağır olur.bu nedenle frene daha çok yük biniyor.değiştirmende fayda var

benim araç dizel...125 binde arka diskler değişti...balatalar ikinciye değişti....

arkadaşlar ..konuyu okuyunca aklıma geldi...yokuşta aracı bıraktığım zaman el frenini çekiyorum..araç viteste...araçtan iniyorum veya iniyoruz ailecek...arkadan frenlerden bi gacırtı sesi geliyor...binerken yine öyle... araç daha 6500 km de...sıfır..bu kadar para verdim...gacırtıyı duyanlar bakıyorlar ne oluyor..daha araba yeni..bu ne sesi diyorlar.....çözümü nedir??? saygılar...

arkadaşlar ..konuyu okuyunca aklıma geldi...yokuşta aracı bıraktığım zaman el frenini çekiyorum..araç viteste...araçtan iniyorum veya iniyoruz ailecek...arkadan frenlerden bi gacırtı sesi geliyor...binerken yine öyle... araç daha 6500 km de...sıfır..bu kadar para verdim...gacırtıyı duyanlar bakıyorlar ne oluyor..daha araba yeni..bu ne sesi diyorlar.....çözümü nedir??? saygılar...
aynı sorun bende de var.
1 yaşını yeni doldurdu biraz da nadir duymaya başladım.

kullanıma göre değişir ayağın hiç fren pedalından çekilmezse 15000 görürsün tam tersi olursa devamlı frene basmam dersen 30000-32000 göreceksin (km bazında)

diskler de 60000

o ses bizim aractanda geliyor.. normal bi ses bence.. tek tekerden tutuyor bildigim kadarıyla sag arka tekerden yani.. el frenini çekince dikkat ederseniz hafif kalkar gibi oluyor arka taraf..yaylardan geliyor olabilir veya hafif teker oynuyor disklerden geliyor...

bir de dikkat edin arkada 3 kişi oturuyorken frene basın onları indirin sonra frenleri salın arka taraf nasıl kalkıyor :D frenleri salmadıgınız müddetçe aşagı basık şekilde eskisi gibi kalıyo.. bu da dikkatimi çekince fazla ilgilenmedim o sesle

Geri