astra h easytronik bir çok sorum var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fkm1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fkm1979

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba astra h 2008 115 beygir zxer kodlu motorlu easytronik aldım. Ama araca bir turlu ısınamadım . birkaç sorum var
1. Araç yokuş çıkarken ı çok zorlanıyor. 2. Viteste geçmiyor. 5000 devir 1 viteste zorluyor. Manüel olarak nasıl yapabiliriz? Birde easytronic sanzimanlarda gaza nasıl davranmak gerekiyor.
2. Araç 5 viteste eğer yavaslarsa tekrar hızlanmakta çok zorlanıyor. Yine manüel olarak 4e alip hizlanmakmi gerekiyor. Yine gaza nasil davranmak gerekiyor?
3. Konuyla ilgili olabilir diye söylüyorum aracin harareti hizli artıyor.
Yardimci olursaniz çok sevinirim

Merhaba astra h 2008 115 beygir zxer kodlu motorlu easytronik aldım. Ama araca bir turlu ısınamadım . birkaç sorum var
1. Araç yokuş çıkarken ı çok zorlanıyor. 2. Viteste geçmiyor. 5000 devir 1 viteste zorluyor. Manüel olarak nasıl yapabiliriz? Birde easytronic sanzimanlarda gaza nasıl davranmak gerekiyor.
2. Araç 5 viteste eğer yavaslarsa tekrar hızlanmakta çok zorlanıyor. Yine manüel olarak 4e alip hizlanmakmi gerekiyor. Yine gaza nasil davranmak gerekiyor?
1-manuel olarak vitesi 1 defa yukarı atarsanız araç 2. vitese geçer.eğer beğenmezseniz aşağıya 1 defa çekerseniz 1. vitese geçer.
2-çok göreceli bi kavram.eğer hızlamayı çabuklaştırmak istiyorsan bir al vitese geçmek için ya gaza sonuna kadar basacaksın yada manuel olarak çekeceksin.
3-hararetin çabuk çıktığını nasıl anladın merak ettim doğrusu.neye göre çabuk.

Toyota yaris otm. İle ayni kilometreyi yaptigimda motor neredeyse hiç ısınmiyor ama astra ile çok sicak oluyor.

Toyota yaris otm. İle ayni kilometreyi yaptigimda motor neredeyse hiç ısınmiyor ama astra ile çok sicak oluyor.

toyotaya baktır sen bence.çabuk ısınması her zaman daha iyidir.önemli olan o sıcaklığı koruyabilmektir.

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Astra Easytronic çok zevkli bir araçtır. Vitesi kendinize doğru çekip bıraktığınızda A1 yazar ve Automatik konumdadır. Araç sizin sürüşünüze göre vitesi kendisi ayarlar. Mesela agrasif kullandınız kalkışları sert yaptınız. vites geçişleri uzar yani 4000-5000 devirde vites değiştirir. Sakin kullandınız kalkışları sakin yaptınız gaza abanarak basmadınız :) ozaman araç 2300 devirde vites değiştirir. Sakin sakin kullanırken birden araç sollamanız gerekti ani hızlanmalar yapmanız gerekiyor gaza sonuna kadar bastığınızda araç hemen vites düşer ve hızlanır. adı üzerinde easy yani kolay rahat basit.

Manuel kullanmanız gerekiyor vitesi ileri doğru ittiğinizde M1 yazar ve araç manueldedir ve siz müdahale etmediğiniz sürece araç vites değiştirmez.

1. yokuş çıkarken siz gaza çok fazla bastığınız için vites değiştirmiyordur. Sakin kullanın vites değişecektir yada düze geçtiğinizde.

2. 5. vitesde giderken hızlanmak istediniz ozaman gaza birden yüklenin araç vites düşer ve hızlanmaya başlar.

3. Yanılmıyorsam astralarda hararet göstergesi yok. daha doğrusu benim aracım 2006 model di ve hararet göstergesi yoktu. Nasıl tespit ettiniz anlamadım ama hızlı yükselmesi sorun almaz soğutma suyuna bakın tamsa sıkıntı yoktur. önemli olan 100 dereceyi de geçiyorsa ozaman sıkıntı vardır.

ama bu söylediklerimin haricinde yinede vites düşmüyor yükseltmiyor ise ozaman bi servise gösterin genellikle şanzıman beyni arızalanıyor. ama sizin aracınızın arızalı olduğunu düşünmüyorum. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun.

Geri