Astra H Easytronic sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan candan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

candan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 model 29000 km. deki aracımda son iki haftadır sabahları hareket ettikten sonra arıza lambasıyla beraber şanzıman göstergesinde özellikle geri vitesteyken yanıp sönme oluyor.
arabayı boşa alınca arıza lambası sönüyor ve hiç bir sorun olmadan aracımı akşama kadar kullanabiliyorum.
bu konu kafamı çok kurcaladı ve easytronic şanzımanın neresinde sorun var? debriyaj baskı diski için daha çok erken değil mi acaba.
şimdiden yardımı dokunanlara teşekkür ederim!!!

Son düzenleme:
oncelıkle kendınızı uye arsıvınde tanıtmalısınız...

oldu galiba

geri viteste şanzuman göstergesi yanıp sönüyor dediğiniz, gösterge komple gidip geliyor mu ? yoksa N'den R'ye alırken N harfimi yanıp sönüyor ? Ayrıca easytronic garip bir elektronik sisteme sahip bir şanzuman, yani mekanik arızadan ziyade elektronik problem çıkartıyor. Bu sebeple tahmin etmek güç, servisten hatayı öğrenmekte fayda var.

öcelikle ilgilenenlere teşekkür ederim!!
araç vitesteyken mesela ekranda R varken yanıp sönüyor arıza işareti çıkıyor arabayı boşa alınca arıza lambası sönüyor; ayrıca bu olay haftada 1 kez ve soğuk günlerde sabahları oluyor.
açıkçası bende emin olamadım arızanın büyüklüğünü ama şundan eminim ki birdaha otomatik vites özelliklede easytronic araç almam, 29.000 km de arıza verir mi şanzıman?? deyip sünür oluyorum
tekrar sağolun iyi forumlar....

arabamı servise götürüp bilgisayarda arızaya baktırdım birşey çıkmadı,ama dün sabah marşı biraz geç alınca aküde sorun olabileceğini sölediler ve bunun şanzıman sorununa neden olabileceğini sölediler. bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim
aküyü değiştirdim ve bu sabah bir sorunla karşılaşmadım umarım bundan sonrada olmazz.

akü arızalım olduğu zaman bu sorunu yapar.sonucta şanzuman da vitesi geciren parcalar akü yardı ile calışıyor.ve orda ikiştane motor var.akünün şarjı zayıf olunca sabahları ilk calıştırmada zorlanıyor ve içerden arıza varmış gibi lamba yanıp sönüyor.ama gün içinde akü kendini şarj edip topladığında sorun kalmıyor

eyvallah kardeşim cevabın için içimi rahatlattın:)))
iyi forumlar dilerim....

:( tekrar merhaba! aynı konu hakkında yazmamayı çok isterdim ama aynı sorunu yine yaşadım tam bir hafta sonra...
aracımı yetkili servise götürdüğümde incelenmesi gerekir ve araba bir gün serviste kalmalı dendi.
bu konuyla ilgili bilgisi olanlardan yada yeterliliği olanlardan yardımlarını bekliyorum...

benim sorunumu çözebilecek denizli ve manisa çevresinde servis tavsiyelerinizi bekliyorum....

Geri