Astra H dizel Gaza basınca, devirlenmiyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baris81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baris81

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Astra h dizel aracım bugün gaza basınca devirlenmeme problemi yaptı. durup yeniden çalıştırınca düzeldi. arıza lambası vs yanmadı. böyle bir süre gittim, aynı şekilde yine 2.viteste 4 bin devir yaptıktan sonra herşey normaldi. sonra tekrar hızlanmaya çalıştığımda gaza sonuna kadar basmama rağmen araç zar zor gaz yedi, hatta 1.viteste 20 metre kadar hafif yokuşu 1300 - 1400 devirde zor çıktım. yine kontak kapatıp açınca düzeldi . sorun ne olabilir ? arıza ışığı yanmadı.

sorun Egr olabilirmi ? ayrıca soğuk motor ilk çalışırken rolanti devir oynaması var. ve birkaç kere araba klima çalışırken trafikte durunca stop etmişti daha önceden

Turbo basınç sensörüm bozulduğunda benzer bir durum olmuştu. Ama arıza vermiyor diyorsunuz.

Turbo basınç sensörüm bozulduğunda benzer bir durum olmuştu. Ama arıza vermiyor diyorsunuz.

turbo basınç selenoid valfini geçen sene değiştirmiştim. arıza lambası yakmış ve gaz yememesi belli devirden itibarendi. şuan 700 km yol yaptım. arada sırada yapıyor ve sabahları ilk çalıştırmada rolanti devir oynaması oluyor. araç 120 binde sanırım egr valfini temizletsem iyi olacak. sorun ondan olmasa bile.

Geri