Astra H de motor stop problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ttoros
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ttoros

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkeze öncelikle iyi forumlar Astra H kasa bir araba aldım daha elime ulaşmadı ve sabırsızlıkla bekliyorum fakat ilac mümessili bir arkadaşım feci halde moralimi bozdu firmalarına alınan astra sedan lardan 5 tanesi düz yolda giderken motorstop ediyomuş ve opele bu konuyu bildirmişler ve aracların değişimi söz konusu olmuş dahası astra hb kullanan bir arkadaşımında başına gelmiş:hıh:.Şimdi soruyorum tüm opelci dostlarım konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşım varmı yada bu konuyu kulaktanda olsa duyan biri varmı mesajlarınızı bekliyorum iyi forumlar

biz de 29 mayıs'ta teslim aldık.hatta ben aldım.araç 5000 km ye yanaştı daha öyle bir sorun olmadı.hee daha da kesin olmaz denebilir mi?? denemez tabi...

ancak size şöyle söyleyeyim.ben aracı hemen hemen 2 ay bekledim.o 2 ay ölüm gibiydi.sürekli kafamda kurdum.kalkışı sorunlu diyolardı mesela özellikle onu çok araştırdım.ya tırdan inerken düşerse ya boyalı olursa ya zart olursa zort olursa diye çok kurdum kafamda :).ancak kalkışı da dahil olmak üzere arabamda allah a şükür hiç bir sorun yok.siz de aracı alın kontağı çevirin o zmn bunların hiçbiri aklınıza gelmeyecek emin olun.biraz rahatlayın aracınızın tadını çıkarmaya başlayın bence:)

Son düzenleme:
paylaşımın için çok teşekkürler aracınında sorunsuz bir şekilde sana teslim edilmesine çok sevindim fakat problem yaratan araclar dizel versiyonlu bu yüzden tedirginlik yaşadım bakalım gelince görücez

Aracınıza en kısa sürede kavuşursunuz umarım :) Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Böyle bir sorun duymadım, açıkçası genel bir problem gibi gelmedi bu bana. Çalışan bir motor (hele hele hareket halinde) kolay kolay durmaz. Mutlaka ciddi bir sorun oluşmuştur herhangi bir sebeple. Dizel kullanan arkadaşlarımız da var, ilk 1 haftada 2000 km'ye yakın kullandılar. Elbette çok az bir süre 2000 km ama öyle dedikleri gibi genele yaygın bir dizel problemi olsa birinden birinde mutlaka sorun baş gösterirdi diye düşünüyorum.

Bence ciddiye almayın bu söylentileri :) Bana da arabamı sipariş ettikten sonra çok hantal, niye aldın dediler :) Gelip hantal arabayı ve yol tutuşunu görsünler bakayım :) (Hantal lafını bir de benzinliye söylediler yaa, inanamıyorum :) )

pazar günü otobanda benimde başıma böyle birşey geldi anlamadım ne olduğunu kgs gişeden çıktım hızlanırken 4. vitesten 5'e geçicektimki debriyaja bastım araba bir anda hiçbir tepkisi ne titreme ne de başka birşey olmadan stop etti onuda ekranda akü simgesi filan yanınca hemen gözüme çarptı öyle farkettim sonra hemen çalıştırıp devam ettim yoluma sonra sorun olmadı ama ne olduğunuda merak ediyorum açıkçası servise gitmeye de henüz fırsat olmadı...=( bu arada aracım 1.3 cdti hb ve 72000 km de.

gecmiş olsun ya büyük bir sorun aslında yüksek hızlarda bunu yapması fakat yeni öğrendiğim bir bilgiyide paşlamak isterim otomatik vitesli versiyonlarında oluyormuş bu problem ama yazılım güncellemesi olduğunda düzeliyormuş fakat senin başına gelende bu bilginin güvenilirliğini sarsıyor

sıfır arabadan bahsediyorsunuz ve opel olur mu öyle şey rahat olun siz kazasız belasız binin istisna olmuş olabilir aldırmayın...

arkadaşlar bende 2006 astra 1.3 cdti kullanıyorum..

benim ve bildiğim bir çok astra cdti'de bu sorun var ve özellikle klima açıkken yapıyor.

gaza basıyorsunuz gidiyorsunuz vites değiştirmek için debriyaja bastığınızda araç stop ediyor.

yetkili servise götürmüştüm bazı parçaları temizlemişlerdi ama problemin neden kaynaklandığını kendileride bilmiyor. Temizlik işleminden yaklaşık 5000 km sonra aynı problem devam ediyor...

yazılım güncellemesi ile olmuyor ben en son yazılımı yüklettim ama devam ediyor.

yalnız egr iptalinden sonra biraz daha az olmaya başladı...

problemin nedenini ve çözümünü bilen varsa buraya yazarsa çok iyi olur...

Merhabalar,
"mysterious" un yazdığı sorunun aynısı benim aracımda da var (2007 Astra-H 1.3 CDTI SW-manuel). Aracı ilk olarak aldıktan birkaç ay sonra havaların ısınması ile klimayı çalıştırdığımda fark ettim. Hemen aldığım bayi ve kendi servislerine bildirdim. Önce bir yazılım güncellemesi yaptılar ancak arıza geçmedi. 2007'nin sonlarına doğru yaklaşık bir 6 aylık süre geçtikten sonra servisten çağırdılar ve arızanın marş motorundan kaynaklandığını saptadıklarını ve marş motorunu garanti kapsamında değiştireceklerini söylediler ve öyle de yaptılar. Bundan sonra 1 yıldan fazla süre arıza tekrarlamadı. Yalnız son bir-iki aydır yeniden aynı arıza ile karşı karşıyayım.
Konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlarımız bizimle paylaşmak isterlerse sevinirim.

Geri