Astra h Classic III 1.6 115hp Rampada Zorlanıyor Önerileriniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NC188
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu astra J kasa değilmi? Hani duyduğum kadarıyla yeni teknolojili motorlarda rodaj denen kavramın kalktığı falan filan var. Arkadaşın yaşadığı soruna göre hala rodaj olayı devam etmekte.

araç 2013 model fakat h kasa son üretilenler sanırım artık yavaş yavaş üretimi duruyor.

tüm yazılanlara bakılırsa motor alışma dönemini atlattıktan sonra yüksek devir kullanmak bu problemi ortadan kaldıracaktır diye düşünüyorum ve hayırlısı diyorum :)

Corsa c dizel aracimdan sonra arkadaşımın benzinli arabasını kullandım. Benim arabam maşallah keçi gibiymis yahu :) sizinki de psikolojik bence.

Corsa c dizel aracimdan sonra arkadaşımın benzinli arabasını kullandım. Benim arabam maşallah keçi gibiymis yahu :) sizinki de psikolojik bence.

Evet psikolojik gibi görünüyor fakat bu kadar çok yakıpda gitmeyen bir araca binmek enayilik gibi hissettim kendi adıma o yüzden satışa çıkardım. Yada dizel araçla takas yapacam.

Başta dizeli satıp benzinli alma sebebi neydi?

1600cc ve aşağısı turbosuz benzinli her motor yokuş çıkarken normalden fazla devir ister o normaldir.

Başta dizeli satıp benzinli alma sebebi neydi?

1600cc ve aşağısı turbosuz benzinli her motor yokuş çıkarken normalden fazla devir ister o normaldir.

Dizel aracımın filo dağıtım aracı olmasından dolayı her geçen yıl fazlasıyla değer kaybetmesiydi. Ve o an elimde tekrar dizel almak için yeterli para olmaması.

Sıfır almana rağmen fabrika çıkışında bir şeyi bir parçası tam düzgün çalışmıyor olabilir. 10günde çok km yapmış olamazsın ancak şöyle bin km'yi geçmiş isen, rodaj/ilk bakım zamanı gelmeden bir bakım yaptırabilirsin diyecektim fakat şimdiden satmaya karar verdiğin için diyemiyorum.

Bu şekilde ilk bakımda bakılan bazı yerler var; orada tespit edilecek aksaklık düzeltilince motordaki o sorun düzelebilir diye tahmin ediyorum.

Bir de, sıfır benzinli veya dizel araç aldıktan sonra ilk bakımdan sonra 100% mineral yağ kullanmanı tavsiye ederim. Az kişinin bildiği bir gerçek vardır, otomobiller fabrikadan 100% mineral yağ ile çıkar, sebebi yeni motorda daha uyum sağlamasıdır. İlk bakımdan itibaren onu sentetik ile değiştirirler. Motor 0 iken sentetik yağ motoru mineral kadar iyi koruyamaz. Sentetik yapısı gereği incecik deterjan gibi birşeydir.

Aynı sorunu bende yaşadım.Bodrum dönüşü Milas rampasında araç resmen bayıldı(gerçi sakar farklı değil).Yanımdan geçen araçları gördükçe aracın içinde utancımdan kayboldum :)Aracımdan düz yolda çok memnunum yalnız kalkışlarda ve rampada o serilikten eser yok. Ama benim aracım 1.4 motor olduğundan doğal diye düşünüyordum.1.6 araçlarda bu duruma şaşırdım.Aracım 2010 model ve 27000 km de 30000 km bakımı yaklaşıyor. Ermaş'a doğru yol gözüküyor.Garantisi bitti ama Muğla'da kimse özel servis tavsiyesinde bulunmuyor.Giden arkadaşlarımın özel servis sonrasında araçlarının beyinlerinde arızalar çıktığını söylüyor.Neyse alıştık zaten Allah kazasız belasız cezasız sürüşler nasip etsin :)

Geri