ASTRA GL 2000 HB 1.6 16V 100HP Motor kaputunda yağ nuraması ne yazıyor ???

termometre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımın ön kaputu değiştirildiğinden Motor yağı numarası yok...

OPEL ASTRA GL 2000 HB 1.6 16V 100HP " X1.6XEL " motor tipi Benzinli...

10W-40 diye düşünüyorum, amayinede emin değilim...

Forumda 5W-40 hatta 20W-40 kullanan dahi var...

Bu arada Orijinal GM moto yağımı tavsiye edersiniz, Castraol Magnetec mi yoksa MOBİL 1 mi????

mobil1 en iysi
magnatec 2.ci
gm 3.cü

Ben magnatec aldım ve koydurdum. Bor da ekledim.

Haklısın bende bugün Opel parçacısına fiyatları sordum. Önce CAstrol varmı dedim ben satmıyorum, GM , MOBIL ve bir kaç marka daha saydı,

GM 4Lt. - 40.00TL
Mobil 4Lt - 40.00TL

Mobil bu kadar ucuzmu diye sordum, senin dediğin MOBIL 1, onun fiyatı bunların 2 katı gibi bir rakam, şuan tam bir bilgim yok çok satılmıyor, genelde pahalı diye satılmadığında sirkülasyon sağlanmıyor, bende getirmiyorum dedi...

Arkadaşımın söylediği gibi sıralama aynı, ne kadar doğru bilmiyorum ama ufak bir farklılıkla... Satıcının bana dediğini aktarıyorum... Ticari çıkarlar söz konusu olabilir.

1- MOBIL 1
2- Castrol

3- MOBIL
4- GM

Bu konuda sadece forumlardan okuduğum kadarıyla benim düşüncem ise ilk 2 sıradaki markaların en iyiler olduğu...

Yalnız arkadaşlar ben motor yağ markasından ziyade, Motor yağı numarasını, viskozite değerini sormuştum.

Kaputumda yazmıyor... 10W-40 olması gerekiyor diye biliyorum... Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...

http://www.vauxhall.co.uk/vaux/owners/servicing/servicing.do?method=view

2004 yılına kadarki Astralarda 10W-40 Viskozite değeri kullanılması gerekli diyor sanırım...

Ekli dosyalar

• adsız.webp
    adsız.webp
    17.5 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Aracın için uygun olan 10/40 sevgili kardeşim.

Sağolasın kardeşim....

Geri