eibach 50 mm ve vogtland 35mm ikisinide kullandım.Daha dogrusu 50mm eibach'ı taktım 15 gün sonra çıkarttım ve forum üyelerimizden Mustafa nick li Mustafa arkadaşımıza ücreti karşılığı verdim.(halen kullanmakta)
bende ardından 35mm vogtland kullanmaya başladım ve halen kullanıyorum.
Ancak şunu söylemeliyim 2 yay arasında inanılmaz büyük fark var
vogtland 35mm de otomobilin çok iyi yol tutar çamurluk ve lastik arasında 1.5 parmak mesafe kalır, arabanın normal halinden daha konforlu olur.
(tam 4cm yaklaşır)
Eibach 50mm de aracın çok iyi yol tutar, çamurluk ve lastik arasında 0.5-1 parmak mesafe olur,şaşeyi yoracak kadarda sert olur ve prof amortisörlerle kulanıması daha doğrudur.
(tam 5cm yaklaşır)
bu aradaki 1cm bu kadar büyük fark yaratmıyor tabiki
farkı yaratan vogtland yaylar eibach yayların yaklaşık 2 katı daha fazla sarıma sahiptir ve ne kadar cok salınım okadar konfor demektir.
bu bilgiler kendi şahsi deneyimime dayanmaktadır.
ve seçim yaparken insanın ne aradığını bilmesi en önemlisidir.
bende ardından 35mm vogtland kullanmaya başladım ve halen kullanıyorum.
Ancak şunu söylemeliyim 2 yay arasında inanılmaz büyük fark var
vogtland 35mm de otomobilin çok iyi yol tutar çamurluk ve lastik arasında 1.5 parmak mesafe kalır, arabanın normal halinden daha konforlu olur.
(tam 4cm yaklaşır)
Eibach 50mm de aracın çok iyi yol tutar, çamurluk ve lastik arasında 0.5-1 parmak mesafe olur,şaşeyi yoracak kadarda sert olur ve prof amortisörlerle kulanıması daha doğrudur.
(tam 5cm yaklaşır)
bu aradaki 1cm bu kadar büyük fark yaratmıyor tabiki
farkı yaratan vogtland yaylar eibach yayların yaklaşık 2 katı daha fazla sarıma sahiptir ve ne kadar cok salınım okadar konfor demektir.
bu bilgiler kendi şahsi deneyimime dayanmaktadır.
ve seçim yaparken insanın ne aradığını bilmesi en önemlisidir.