astra g yakıt hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erkut_52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkut_52

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar astra g sw arabama 215/40/17 lastik taktım yakıtta çok oynama oldu gibi geldi bana yeni aldım tam deneyemedim ama sizce yakıtta ne kadarlık bir oynama olur

kardeş tam olarak bilemiyorum ama duyduklarıma göre benzini etkiliyormuş

Araciniza taktiginiz genis tabanli lastikler yakit tuketiminde ve performansta kucuk oynamalar yapar fakat bu da epey dusuktur.100 km de yarim litre belki etkiler belki etkilemez.Taban genisligi arttikca yola dusen izdusum alani da artiyor.Boylece surtunme daha fazla oluyor.Surtunme fazla olunca performans dusuyor.Surucu de performans dustu diye gaza basinca yakitta artma meydana geliyor.Fakat dedigim gibi cok az etkiler.
Motor gucu ve tork egrisi yuksek olan bir aracta belki de hic etkilemeyebilir.1.9 caddy model aracina 225 lik lastik takan arkadasimin dedigine gore yakit hic etkilenmemis.Onceden de 6.5 litre imis simdi de 6.5 litre.Fakat performansta ozellikle ilk kalkista dusuklugun oldugunu hissediliyor.

Sağolun Arkadaşlar Başka Yorum Yapacak Yokmu

fazla bi oynama olmaz arkadaşım..

çok az etkiler

2007 de sorulan sorunun cevabını şimdiye kadar çoktaaan öğrenmiştir sanırım :)

195 65 15 lastikle 195 60 15 arasında uzun yolda 1 kr fark var 17 kr gitttiğim yolu değişimden sonra 16 kuruş civarına gittim ortalama benzinli araba.

195 65 15 lastikle 195 60 15 arasında uzun yolda 1 kr fark var 17 kr gitttiğim yolu değişimden sonra 16 kuruş civarına gittim ortalama benzinli araba.
195 65 15 daha fazla yakıyor öylemi. yanak yüsekliği bu kadar etkiler mi ya?

Geri