astra g kaç litre yağ alıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
konuyu tekrar hortlatacağım arkadaşlar ama,anladığım kadarıyla motor kodları farklılaştıkça koyulan yağ miktarı da değişiyor..Z16XE motor kodlu astra G aracıma ne kadar yağ koyulacak tam bir bilgi istiyorum :)
zira yağ değişimini sanayi de bi ustaya yaptırmıştım,3.5 litre koydu ve 3000 km sonra yol bilgisayarı yağ seviyesini kontrol edin diye uyarı verdi..250 ml eksilmiş ve tek diş kalmış...anlaşılan 4 litre koyulacak,ama biliyorum ki yağın çok fazla olması 250-500 ml eksik olmasından daha kötü sonuçlar doğuracak..ne dersinizz??

en doğru cevabı ahmet 48 kardeşim vermiş.

Twinport motorlarda 4,5 lt diğerlerinde 3,75 diye biliyorum

benimki de 3,5 lt almıştı. ama usta 3,75 lt diyorsa boynumuz kıldan ince... :)

Filtre değişimi ile birlikte motor yağı x16xel motorlarda 3,25 lt ( Astra kullanıcı el kitabı sayfa 231 )
arkadaşlar kitapçıkta aynen öle yazıyo ama ustalarımız filtre ile 4 litre diye ısrar ediyor hangisini uygulayacağız zararı olur mu?

Yağ filtresi de değişir o da içine biraz alır ve 3,5 litre koyulur.
Fazlasını koydurma...

kitapçıkta filtre ile 3.25 yazıyor ama en son 4lt ye yakın koyuldu 4 koyuyodu usta ben dedim biraz eksik koydu 4 ten .yani 3.85 falan dı sanırım zararı nedir zaten eksiltyo 3000km den sonran serviste 4 alır dedi filitre ile ondan kafam karıştı.kitapçık farklı

ince yağ konulmuşsa (0-30, 0-40 vb..) eksiltir. Opeller biraz hararetli oldugu için ve de yüksek devirlerde kullanıma bağlı olarak eksiltme yapabilir.

mobil 10w-40 yağımız

Eksiltmemesi lazım bende aynısını kullanıyorum 2 aydır eksiltme yok.

Geri