astra g geri vites

nonseyyah

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar
aracım 2006 astra 1,6 45000 km. aracı geri vitese takınca ses yapıyor. gart diye. ama her zaman bu sesi yapmıyor dikkatli ve yavaş atınca takılıyor yine ama bu kadar ses yapmıyor. bunun sebebi nedir acaba araca çok zarar verir mi?

araba rölantiye düşünce... devir 1000colduğunda yani takacan. gaz verip takmaya çalışınca gacurtu oluyor..

ve oda zarar verir. geri vites 1. vites gibi degil. araç hareket halindeyken ve devir yüksekken atmayin geriye.

debriyaja tam bas dibine kadar o zamanda garj die bi ses yaparsa git bi ustaya göster.gaza basarak geri vitese takılmaz..ama mantık dısı.

geri vitese takmadan önce 2-3 saniye beklemeniz gerekiyor sıfır olsun kullanılmış olsun farketmez bütün 1.6 astralarda olan bir durum

gaza tabiiki basmadan atıyorum
ancak bugün bir şey dikkatimi çekti frene basılı tutup geri vitese takınca çok rahat geçiyor. frene basınca vitese daha rahat geçer mi böyle bir bilginiz veya tecrübeniz var mı?

alakası yok ilk defa duyuyorum..ben anı sekılde geriye takıyorum cok sukur bende öle bi sıkıntı yok.bence baskı balatanı bı kontrol ettir bitmiştir belki.

bendede yapıyoz bazen bu sorunu tam debriyaj yapınca yine arada bi geliyor bu ses

gaza tabiiki basmadan atıyorum
ancak bugün bir şey dikkatimi çekti frene basılı tutup geri vitese takınca çok rahat geçiyor. frene basınca vitese daha rahat geçer mi böyle bir bilginiz veya tecrübeniz var mı?

frene basinca araç sabit duruyo sonuçta o yüzden rahat geçiyor. araç hareket halinde gerie takınca sorun oluyo zaten. hem gaz olmicak hemde hareket olmicak

geri vitese takmadan önce 2-3 saniye beklemeniz gerekiyor sıfır olsun kullanılmış olsun farketmez bütün 1.6 astralarda olan bir durum

Kardesime hak veriyorum hemen durur durmaz geri vitese takmamalıyız arabamızı.
bir kac sn ye bekledikten sonra geri vitesetakarsak o sesi duymamıs oluruz.

Geri