Astra G far camını söken varmı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan e_uludag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

e_uludag

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar farın içi nem olmuş, hiç far camını söken var mı? Şöyle bir plan kurdum kafamda; farı kaportadan söksem, saç kurutma makinasıyla plastik camı ve slikonu yumuşatsam, camı kasadan ayırsam, içini güzelce temizleyip, slikonlayıp tekrar yerine taksam diyorum! Sizce yapabilirmiyim? patlama ihtimalim varmı? Birde hangi marka slikon kullanılabilir?

patlama olmaz büyük ihtimal hava girmesi için delikler vardır da senin yöntem pek işe yaramaz bence. çünkü düşünsene adamlar urfada bilmem kaç dererceyi görüyorlar. senin dediğine göre farların düşmesi lazım sıcak havalarda :D:D:D:D:D sac kurutma makimasının vereceği sıcaklık nekadar olabilirki.

Sakın far camını sökmeye kalkma!
benim far a da su girmişti.
geçtiğimiz pazar günü, far ı söktüm.(bu arada farı sökmek için, tamponuda sökmek gerekiyor.)
ampullerin deliğinden, pamuklu bezle temizledim.
bezin ulaşamadığı yerleride saç kurutma makinesiylede dışarıdan ve içeriden camı ısıtarak kuruttum. şimdilik temizlendi bakalım. tekrar girmezse!

Son düzenleme:
patlama olmaz büyük ihtimal hava girmesi için delikler vardır da senin yöntem pek işe yaramaz bence. çünkü düşünsene adamlar urfada bilmem kaç dererceyi görüyorlar. senin dediğine göre farların düşmesi lazım sıcak havalarda :D:D:D:D:D sac kurutma makimasının vereceği sıcaklık nekadar olabilirki.

Yok o kadar olmaz da, ama slikonun yaz aylarında epey bi yumuşadığını biliyorum. Hiç yoktan iyidir. Önce ısıtır sonra sökeriz:)

Sakın far camını sökmeye kalkma!
benim far a da su girmişti.
geçtiğimiz pazar günü, far ı söktüm.(bu arada farı sökmek için, tamponuda sökmek gerekiyor.)
ampullerin deliğinden, pamuklu bezle temizledim.
bezin ulaşamadığı yerleride saç kurutma makinesiylede dışarıdan ve içeriden camı ısıtarak kuruttum. şimdilik temizlendi bakalım. tekrar girmezse!

İlk yağmurda yine su alır diye korkuyorum, bi de su içerde kuruyunca iz bırakıyor sanırım!

arkadaşım bencede sakın sökme bende angel takıcaktım ama sökenlerden pek olumlu yanıt alamayınca vazgeçtim.

ben 2 kez söktüm taktım çokta kolay hiç bir şeyde olmaz orjinalken su alıyodu şimdi buğu bile yapmıyor...26 rs 688 bertone angel çalışması konusunda fotoları görebilirsin...

Sen zaten olayı aşmışın be kardeş baksana:), ben senin dediğin konuyu bi inceleyeyim bakalım. Sağolasın...

bende farlarımı söktürdüm çok kolay oldu ve 1 kez bile su almadıı ama farları açtırmadan önce çokkez su alıyodu aynenn ali abimin dediği gibi far açıldıktan sonra hiç su almadı ama farlar orjinal halindeyken su alınca ampul yuvalarının contalarını çıkartıp arabayı güneş altına bırakıyrduk akşam yanına gittiğimizde su falan olmuyodu ve contaları tekrar kapatıyorduk

bende farlarımı söktürdüm çok kolay oldu ve 1 kez bile su almadıı ama farları açtırmadan önce çokkez su alıyodu aynenn ali abimin dediği gibi far açıldıktan sonra hiç su almadı ama farlar orjinal halindeyken su alınca ampul yuvalarının contalarını çıkartıp arabayı güneş altına bırakıyrduk akşam yanına gittiğimizde su falan olmuyodu ve contaları tekrar kapatıyorduk

Esasında benim derdim sonuçta far su alıyosa slikon malzeme eskidiğindendir, hem bu bahaneyle slikonuda yenilemiş olurum.

Geri