Astra G' de ABS ışığı sürekli yanıyor ve hız göstergesi çalışmıyor

mahmutkira

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, başlıkta konuyu kısaca özetledim. Arabam 2003 Astra Comfort .ABS ışığı önceleri yanınca motoru kapatıp yeniden çalıştırınca ışık sönüyordu. Sonraları hareket halindeyken yanıp, kornaya basınca hız göstergesini aşağı çekiyordu. Şimdi sürekli yanıyor hız göstergesi çalışmıyor. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Bu arada isim vermeyeceğim yetkili servislerden birine götürdüm.Bilgisayar arıza kodu bulamadı.

Günaydın arkadaşlar, benzer sorun yaşayan olmadı mı hiç yoksa ben ilk miyim?

bendede olmuştu beyin tamircileri var abs beyni arızalanmış hız göstergesinin çalışmamasıda bu yüzden km sayacıda çalışmaz. araç hız verilerini abs sensörleri aracılığı ile tekerlerden alıyor.

ben Tokat Turhalda Gökçek elektronikte yaptırdım 1 yıl garantili yaptılar 1 yıl hiçbir sorun yaşamadım zaten sonra arabayı sattım. kargoyla çalışıyorlar abs beynini ustanız söksün kargoyla gönderin 1günde yapıp tekrara kargoluyorlar.

tekerlek hız sensörlerinde de sorun olabilir . ustanın tek tek kontrol etmesi lazım ya soketi çıkmıştır sensörün yada bozulmuştur. abs beynin arızalanacağını sanmıyorum şahsen...

ilginiz için teşekkürler, Diyarbakır Canlar Opel'den telefonla bir usta ile görüştüm. 2 ihtimalle çok karşılaştıklarını ya bağlantı kabloları ile ilgili ye de ABS'nin bulunduğu poryo ile alakalı olabileceğini söyledi. Arızanın ilk çıktığı zamana doğru kafa yorunca eşimin yaptığı kaza aklıma geldi. Arabanın sol ön tekerleğini küçük bir çukura düşürüp arabayı oradan başka bir araçla çekip çıkardıktan sonra bu arızayla karşılaşmaya başladım. Usta mantıklı geldi. Götüreceğim. İlginiz için teşekkürler

anlattığınız aynı arıza bendede olmuştu. özel servislerden birine götürdüm bilgisayara bağladılar sol ön porya arızası verdi. poyaya 400 ytl fiyat verdiler (oda indirimli fiyatmış normalde 600 tl ye satıyolarmış. içimden yemezler dedim ve ayrıldım). biraz araştırdım. paçacılarda fiyatı 180 tl idi. internetten ararsan dahada ucuza alırsın. ben gidip hurdalıktan 50 tl ye satın aldım. çıkan poryanın ise sadece dibinden kablosu koptuğu için çalışmıyomuş. eğer kablo dibinden kopmadıysa onuda tamir ediyolar. kolay gelsin

sol ön teker rulmanın da sorun olabilir ayrıca abs beyninde sorun olabilir ve şase almıyor dur abs beyni ondan da yapar

bendede olmuştu beyin tamircileri var abs beyni arızalanmış hız göstergesinin çalışmamasıda bu yüzden km sayacıda çalışmaz. araç hız verilerini abs sensörleri aracılığı ile tekerlerden alıyor.

ben Tokat Turhalda Gökçek elektronikte yaptırdım 1 yıl garantili yaptılar 1 yıl hiçbir sorun yaşamadım zaten sonra arabayı sattım. kargoyla çalışıyorlar abs beynini ustanız söksün kargoyla gönderin 1günde yapıp tekrara kargoluyorlar.
arkadasın dedıgı gıbı bende astra f var aynı problemı yapmıstı cok seneler once beynı cıkmacılardan temın etmıstım duzelmıstı

Geri