Astra fren disk ve balataları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ferra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ferra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar. Ben 3 ay önce 2004 Opel Astra 1.4 NB Club aldım. Bu siteye de daha yeni üye oldum zaten.
Bir sorum olacaktı.
Arabanın frenleri hiç hoşuma gitmiyor nedense bana hiç güven vermedi. Bir kaç yere gösterdim tanıdık. Galiba Ön fren disk ve balatalarının değişmesinin zamanı gelmiş. Bana bu konuda marka, fiyat ve servis olarak yardımcı olabilir misiniz?
Aslında yetkili servise götürmek istiyorum ama orasıda biraz tuzlu. Ne önerirsiniz?
Şimdiden herkese teşekkürler.

forum şartlarına göre önce kendini güzelce bir tanıt
sonra burdan ben sana hemen yardımcı olayım

Kusura bakmayın dalgınlıktan unutmuşum. Üye arşivinde tanıttım kendimi. Hatırlattığın için teşekkürler.

hoşgeldin...

bence diskleri orjinal (GM) al derim.balatalarda ise tabiri caizse ötmeyen yani biraz yumuşak bi balata al.fiyatları karşılaştırdığında ATE marka balatalar gayet iyi ve hiç ses yapmaz.(yeni değiştirdim ve çok memnunum) onun dışında PAGID ve LUK diye bi marka var.ama pagıd ATE den daha pahalı bi balata diye biliyorum. Bana sorarsan ATE gayet ii ve sessiz.Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Çok teşekkürler. Peki fiyat olarak bir bilgi verebilir misiniz?

opel özel serviste sordum disk balata takımı 170 olur işçilik dahil dediler
yan sanayi istersen 100-120 arası da var dediler
bilginize

Tek tavsiyem taktırırken şu ötme mevsunu vurgulayın. Ben yetkili serviste değiştirmiştim, orjinalleri dediler 3000 km geçtikten sonra 76 ford kamyonla aynı sesi çıkarır oldu balatalar ve acayip sinir bozucu bi olay.

hoşgeldin.şimdi şöyle bişi var aracın kaç km de disklerin çok mu bozuk eğer disklerin yüzeyi çok bozuk değil ise ince bi paso torna yapılarak o işlemi kurtarabilirsin.balataya gelince GM si 120 civarı diye hatırlıyorum.ama ATE veya LUKAS ta kullanabilirsin.

ATE veya LUKAS ta yarı fiyatının altında neredeyse.45-50 arası.ben şu ana kadar bi sıkıntı görmedim bu balatarla.bide daha ucuzları da var onlarda 25 ytl civarıymı ama bi garantisi yok diyolar

Geri