Astra F Kullanıcıları Buraya

İlker sen benim duruma bişey demicekmisin..Mesela ustalar konusunda..Bende Burak gibi düşünüyorum ama maliyet beni düşündürüyor..Birde bizim arabalarda elektronik aksam cok fazla..Normal bir usta motoru toplar ona bişey demiyorum ama elektronik sensörlerin takılmasında en ufak yanlışta araba yürümüyor ve sorunu bulmakta samanıkta iğne aramak gibi oluyor..Ve adresin değişiyor ..birbiri ardına gelen hatalar ve arızalar yüzünden artık sanayii den cıkamaz oluyorsun...O yüzden herkes kendi işini yapmalı,ben bunu yaparım diye hemen atlamamalı....

Burakçım sıkıntı soğukken cıkmıştı ortaya,2 defa yaptı başka yapmadı ..Ama bir düzensizlik var arabada..Ustaya anlattım bana;''abi anlattığın olay contadan '' dedi..Sonra kendine göre emin olmak için bujileri söktü..Teker teker baktı..Soldan sağa dogru 2.ve 4. bujilerde yaglanma ve hafif kararma gördü..Sonrada bu contadan abi dedi..Bende onun yalancısıyım...Sorunum yag eksiltme değil yanii.Yalnız tuhaf olan Yag seviyesininben fazla olması ve bunu onların normal demesi..
Arkadaşlar yağ seviyesi uçtaki plastik bölümün yani şeklen göstermek gerekirse = [[ / / ]]bu 2 kırmızı çizginin arasında olması gerekmiyormu.. Bende plastik bölüm full yağlı,ama bunu koyan arkadaş bu normal diyor...İşin diğer bir ilginç tarafıda bizimkilerin yag kapasiyesi 4 lt imiş..Eğer dedikleri gibi 4 lt ise adam gözümün önünde tam tamına dört lt koydu..Peki bu çelişki nedir anlamış değilim..Belkide arabanın hiç birşeyi yok sadece fazla yağ var..Bir kac yere daha göstericem,bakalım ne çıkacak...

Bu arada Sercan geçmiş olsun..Bencede Lastiği bir an önce değiştir...Yer ile tek temasın onunla,mazallah...
:sorry::sorry::sorry: O zaman bişey diyemem Mutlu abi ama sadece şunu diyebilirim tek ustaya bağlı kalma ;) şuan 1lt üstüne ekledim şuan o plastikte benim full yağ :) bakımdan çıktıktan sonrada aynı durumdaydı zaten bizim arabaların benzin ibresiyle yağ çubuğunu anlamış değilim :D mesela benzin ışığı yanıyo kontağı kapatıp bi açıyom uzun süre gidiyorum sonra yanıyo :D ama tekrar sölüyorum işin ehli olmuş bir servise git bence Mutlu abi 600den kaçayım derken servet ödeme derim şahsen ben ;)

Arkadaşlar bir başka sitede cok değerli bir üstad sorunlarım karşısında şu cevapları verdi...İnşallah kimsenin başına gelmez ama yinede aklımızın bir kenarında dursa iyi olur...

Sevgili Akduman,

Aracınızda bir problem olduğu kesin ama hemen ameliyat isteyenler bence biraz işin kolayına kaçıyorlar.Öncelikle haplarla kurtarırı mı hasar ne kadar açmadan yorumda bulunmak lazım. Mavi duman demek yağ eksiltiyor demektir. Kaç km de kaç litre eksiltiyor birinci önemli soru budur.
Thermostad yazlık kışlık olayı contayı yorar ve hasar vermiş olabilir.Eğer hararet gösterdiyseniz cona gitmiş olabilir ucuza işi kurtarırsınız.sadece üst kapak açılır , açma kapama masrafı o kadar. Ama bu işlere bir kere bulaştınız mı eğer iyi usta bulamazsanız burnunuzdan getirirler.Bak surası da gitmiş burasıda diye sonuçta azar azar sizi bezdirebilirler.Hep aynı ayak oyunları aslında.
Her şeyden önce bir den farklı ustanın sizden duymadan aynı yorumu yapması önemli bir bulgudur. Yağ yakıyorsa kaç km de kaç litre yakıyor.Sonra yağ yakarsa çaresi var biraz kalın yağ kullanıp dumanı kesebilirsiniz.Ayrıca katkılar ile durum haplık kurtarabilir. Ama eğer piston segmanlarından kaçırıyorsa o zaman ne yapsanız kısa sürede aynı duruma gelir.Bu durumda ameliyat kaçınmılmaz olur.Buna da karar vermek için bir sürü yöntem vardır gerçek bir usta bulursaız size açmadan ne durumdasınız söylerler.Beni mtavsiyem eğer contadan daha fazla bir durum var ise illa ki kompresyon testi yaptırarak hangi silindirde kaçak var bunu açmadan belirlemenizdir.Burası sizin harcayacağız para ve zamanın boşa gitmemesi için önemlidir.

Mutlu geçmiş olsun.İnşallah iyi bir usta ile problemi sorunsuz bir şekilde halledersin.

Mutlu abi bence çok doğru sölemiş dediğim gibi motor kapalı bi kutu içinde ne var ne yok bilemezsin ;) arkadaşında dediği gibi motor testten geçmesi lazım ona göre karar verilmesi lazım ;) ayrıca motor katkı yağlarına ustam şiddetle karşı çıktı :( motoru katkı maddeleriyle mahvetme sakın dedi :( dediğine göre yağlama sisteminde katkı maddeleri daha kalın olduğu için kanallarda yer yer tıkanıklığa sebeb oluyomuş ve yıpranmayı artırıyormuş ;)
Ustamın bu sözünden sonra detaylı bi aramadan sonra dediği gibi bi çok motor yağı üreten firmalar olsun araba firmaları olsun hiç kimse tavsiye etmiyor :( hatta bu vieodada anlatmak istediğimi gayet açık anlatmış :o
http://uzmantv.com/motor-yagi-ile-birlikte-katki-malzemeleri-kullanmak-dogru-mu

Mutlu geçmiş olsun.İnşallah iyi bir usta ile problemi sorunsuz bir şekilde halledersin.

Saolasın Gürkan abii..İnşallah hayırlısıyla halledebilirim..Araba yatıyor şuan,mali kriz içerisindeyim..Böyle şeylerde hep bu durumlarda başımıza geliyor nedense.Acelem yok..En fazla düzlüğe cıkana kadar üzerine bir branda kapar mart ayında acarım.Ne yapayım benden kıymetlimi..Stres yapmaktansa..

Burak burda yetkli servisten (EKİN OTO) en eski ustalardan bir abi var..Ben tanımıyorum ama bir arkadaşın tanıdıgı..İlk aldıgımda arabayı getirsin bir bakalım arabanın yamugu falan varmı demişti..Bende fırsat bulup gidememiştim..Şimdi o arkadaş ona söylüyecek bakalım o halledecek...Sanırım ona gönül rahatlığıyla teslim edebilirim arabayı..Haber bekliyorum..
Katkı yağı değilde ben Bor Power koymak istemiştim..Buda aynı kategoriye giriyormu acaba..

Son düzenleme:
mutlu abi geçmiş olsun..ihşallah az masrafla yaptırırsın..

ilker abinin işi ne oldu acaba??

Son düzenleme:
bu arada ben lastik işini çıkmayı 35 e alarak halletim lastikçi yamayı 30a yapacaktı..

bu arada ben lastik işini çıkmayı 35 e alarak halletim lastikçi yamayı 30a yapacaktı..

Saol Sercancım inşallah ucuz şekilde hallederim...Olmazasa bir branda alıp üstünü örterim yazın başına kadar durur ne yapayım..
Bu arada lastik işini iyi akıl etmişsin...Aklımızda bulunsun...

Geri