astra acil yardım tüple ilgili

sakaryalı2754

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar dün forumdaki AYGAZ LPG ile ilgili kısmı okudum.Arabamda bi sıkıntı yoktu.yinede bi LPG filtreine bi bakayım dedim.Maalesef simsiyah ve içi demir tozu doluydu.Gittim BRC servisinden bugün 15 ytl ye yeni bi filtre aldım taktım.

İşte sorun ondan sonra başaldı.Şu anda arabam benzinden tüpe geçince hemen istop ediyor.Gaza yüklenip yola devam ettim ancak her frene basmamda araba stop ediyor.Çalıştırıyom tüpe geçiyor yine stop ediyor.

Sorunum ne olabilir ya?

2 yıldır arabam tık bile demiyodu.Filtreyi değiştirdim şu an araba tüpte habire stop ediyor ?

Aynısı bende de oldu.
Servisin önünden geçiyorum canım sıkılıyor, arabada hiçbir sorun yok, bi program yeniliyelim abi dedim. Hocam lpg flitrelerini nezaman değiştirmiştik abi dedi, Ne LPG filiteside mi var dedim,
Hocam 15.000'de bir değiştirmen lazım dedi. 40tl deyince, Yeni bi icat gibi geldi gıcık oldum, ama değiştirelim dedik değiştiler. Arabaya bindim sürdüm araba gitmiyor.

Ancak bende sonuç biraz farklı
Önce LPG'de arıza ışığı yaktı, Lpg servisine tekrar döndüm, 3.enjektöre elektrik gelmiyordu, motor ısınana kadar sarsılıyordu, ateşleme bobinin arızalı benzinle kullanarak git, bobini değiştir dediler,
uygun Bobin bulamayınca, bende daha sonra birdaha gidemedim sanayiye...
Ancak sorun değişerek devam ettii, şimdi ilk çalıştırmada normal 1-2saniye sonra başlıyor öksürüp, hapşırmaya bazen dayanamayıp stop ediyor, rolantide gaz verdiğimde stop edecek gibi 3-4saniye boğuluyor sonra yavaş yavaş 2000-2500 devir sonrası şahlanıyor, yüksek devirlerde bile bi anormallik hissedilebiliyor, soğuk sabahlarda yaklaşık 7-8 dakika bunu yapıyor, ta ki lpg ye geçene kadar. LPG de herşey normal...
Bilen olsa, yaptırıcam ama nafile...
Sonunda bi gün motoru elimize alacaz ama hayırlısı...
Ben bu filitre sonrası sorunu şuna bağladım,
Adam filitreyi söktükten sonra filitrelerin hortumundan içeri temizleyici sprey sıktı hemde tam içi dolana kadar devam etti. Sonrada o şekilde bağladı.
O sıvıyla beraber çalışınca ne kadar sensör varsa hepsi arıza verdi...
Benim fikrim bu...

Son düzenleme:
Geri