astra 2003 hb kılima

muallim42

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2003 astra hb g kasa otoda kılimadan her beş saniyede bir ötme sesi geliyor,sanki plastik iki parçanın sürtmesi gibi.Sizce ne olabilir.Şimdiden teşekkürler...

fan kanatçıklarının sesi olabilirmi.

fan ve klima kapalıyken söylediğiniz olurmu ?

En baştada yazdığım gibi, ön yolcu koltuğunun karşısından,yani torpidonun olduğu yerden beşer saniye ara ile ses geliyordu, ayrıca her fonksiyon kapalı olmasına rağmen kontağı açınca (çalıştırmadan) küçük bir motor sesi geliyordu.Sabredemeyip 1.servise gittim, direksiyon kutusu pompası dedi, aklıma yatmadığı için 2.servise gittim,fan kapakçık motoru ölmüştür dedi ve tamirine 300 tl istedi, oradan 3.servise gittim, fangirişini içeri-dışarı diye ayıran kapağın motoru bozulmuştur dedi ve tamirine 250 tl istedi.ayrıca çıkma bulursan çok hesaplı olur diyede belirtti.
Be kendim söküp bakmaya karar verdim, torpidoyu söktüm ( sökülüşü bu sitede var) tam karşıda yukarıda fan motorunun üst kısmında fanın kapağını açıp kapatan küçük bir elektrik motoru var. kontağı açınca çalışıyor ve hiç durmuyor açıp-kapatıyor.Arkada kalan bir vida yüzünden motorunu sökemedim, bende kablosunun birini keserek ( çünkü soketini çıkaramadım) faaliyetini bitirdim.Tabii rahatsız olduğum sesler kesildi.Şimdilik geçici bir çözüm oldu ama, havalar ısınınca ilgilenirim deyip kapattım.Fan şimdi havayı hem içerden hem dışardan alıyor..
Belki bir dostun işine yarar diye anlattım. Saygılar...

merhaba dostlar,
bir önceki bölümde anlattığım gibi elektriği keserek sesi halletmiştim ama havayı içerdende alması dolayısıyle soğuk havalarda buğulanma çok rahatsız etti.Tekrar sökmeye karar verdim, bu arada fan kapakçık bölümünün sökülmesi için ön camın alt kısmındaki plastik muhafazanın (silgeçlerin olduğu yer) sökülerek havalandırma panjurunun iç kısmında kalan bir vidanın sökülmesi gerektiğini öğrendim. 20 numara tork yıldız allen,5,5 no lokma ve bunların takılabildiği bükülebilen spiral tornavida aldım.
Bu sitedeki dostların görüntüleri sayesinde sökümü yaptım.
Tahmin ettiğim gibi motor filan yanık değil.Motorun kapağa bağlandığı pilastik yüksük kırıldığı için boşa dönüyormuş. Kapağı ters çevirip bir tırnak yeri açtım öbür kırılan uca da ağaçtan bir parça yaptım ve sıkıca yapıştırdım.Denedim gayet güzel çalıştı.
Söktüğüm her şeyi sırasıyle taktım.
Sizin anlayacağınız 300 lira istenen işi 1 liralık bir yapıştırıcı ve biraz beceriyle halletmiş oldum.Eli biraz alet tutan herkes bunu yapabilir.
Ayrıca bu sitede yardım bilgileri paylaşan her opel dostuna ve site yönetimine çok teşekkür ederim.
Başka bir dostun işine yarar umuduyla da bunları anlattım.
(((( bundan sonra da özel servis bile olsa,oto sanayine güvenmiyorum)))

Geri