astra 1.6 115 hp mi jetta 1.4 140 hp?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rcengiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rcengiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
öncelikle merhaba arkadaşlar
size bir sorum olacaktı 1.6 astra mı 1.4 jettamı tavisye edersiniz.. ben ikisi arasında kaldım ama bana gore jetta ağır bi arabaa 1.4 lük motorun o kasayı kaldıracağını pek düşünmüorum sizin fikirlerniz nelerdir..astranın görüntüsü çok hoş suandada bi astra war bnde sewiorum aracımı ama fazla seri bi araba diil ancak tam oturdktan sonra veya cok devirli sürünce kendine geliyo araç..sollamalarda özellkle hantal kalıo..1.4 tsi motor dahamı seridir astrama gore..görüşlerinizi bekliorm..

Beklentilere göre tercih yapılması gerek aslında ikiside farkli zevklere hitap eden araçlar..
Bana kalsa Astra alırdım, motoru 3000 devirden sonra gayet yeterli ve iyi bence..Jetta aldıgında da turbo acılsın diye o devirleri bekliceksin zaten;)Geniş ve ağır araba isteseydim Jetta alırdım.Spor ve burnunu heryere sokabilen bi araba isteseydim Astra alırdım:):)
Kolay gelsin;)

evet farklı segmentte 2 araç farkındaım ama :) 1.4 lük 140 hp lik jetta da cazip geldi ne yalan solııım :) astra suan kullandığım bi arac zaten bana biraz hantal gbi gelio o yzden bide sizlere sorııım dedim nese benm biraz daha araştrma yapmam gerekio sanki tesekkrler :)

performans istiyosun sanırsam,çünkü yoğunlukla motordan bahsediyoruz,bu durumda jetta daha seridir.140hp turbolu..115hp astra...ama jetta çok ilerde artık 1.4lük motoru yetmez ona..astranın duruşu bence daha güzel jettaya göre..zevk meselesi ama jetta su anda biraz daha atak gibi görünüyor.

eet performans istiorum acıkcası :) jetta biraz daha performanslı gbi ama onunda kasa ağır kalıyor cok kararsız kaldım acıkcası :)

opel astra h 115 bg 1195 kg'dir kuru agirligi yani agirlik beygir oranini hesaplarsak 115 / 1195 = 0.09623430962

wv jetta 1.4 140 bg ise 1359 kg.. yani 140 / 1359 = 0.1030169242

yani kasa agirligina ragmen galip gelen yine jetta..tabii ki agirlik ve guc orani %100 olarak herseyi anlatmaz. ama jetta'nin astra'dan daha seri oldugu bir gercek..sonucta supercharger ve turbo beslemeli 140 bg gucunde bir motoru var ama asiri beslemeli yani 1.4 bir motordan o gucun cikartilmasi demek ya omurden odun vermek demek yada yapiminda omru uzun olsun diye pahali parcalar kullanildi demek, buda herhangi bir bakim yada arizada size daha pahaliya patlamasi demek..ayrica turbo yada supercharger beslemeli araclarin bakimlari atmosferik motorlu araclarin bakimlarindan daha pahaliya cikar bu bir gercek..mesela normal atmosferik bir motorun yagini sehirici kullanimda 10 bin km'de bir degistiriyorsaniz turbo veya supercharger beslemeli aracin yagini her 5 bin 6 bin km'de bi degistirmeniz gerekir, tabi bu motorun verimliligi ve omru acisindan dogrudur..birde turbo araclarin yagi daha farklidir ve daha pahalidir.
ayrica 1.6 astra'nin 100 km'de yaktigi yakit degerleri soyle;

sehirici 8.7 lt
sehirdisi 5.2 lt
ortalama 6.5 lt

wv jetta'nin ise;

sehirici 9.5 lt
sehirdisi 5.7 lt
ortalama 7.4 lt

yakit degerleri, bakim masraflari, parca pahaliligi benim icin onemli degil, sadece performans istiyorum diyorsaniz bence jetta sizin icin bicilmis kaftan..ama arac buyuk gelirse golf 1.4 tsi 140 bg'de dusunebilirsiniz. tamamen secim ve tarz meselesi..
sonucta vw olsun opel olsun ikiside cok buyuk alman markalar ve hicbirinin yaptigi digerinden iyi degil..ikiside saglam, ikiside teknolojisine gore iyi gidiyor ve az yakiyor, ikisininde tasarimi bence sahane, ikisininde yol tutusu gayet yeterli duzeyde ve ikiside konforlu..
karar size kalmis

Son düzenleme:
opel astra h 115 bg 1195 kg'dir kuru agirligi yani agirlik beygir oranini hesaplarsak 115 / 1195 = 0.09623430962

wv jetta 1.4 140 bg ise 1359 kg.. yani 140 / 1359 = 0.1030169242

yani kasa agirligina ragmen galip gelen yine jetta..tabii ki agirlik ve guc orani %100 olarak herseyi anlatmaz. ama jetta'nin astra'dan daha seri oldugu bir gercek..sonucta supercharger ve turbo beslemeli 140 bg gucunde bir motoru var ama asiri beslemeli yani 1.4 bir motordan o gucun cikartilmasi demek ya omurden odun vermek demek yada yapiminda omru uzun olsun diye pahali parcalar kullanildi demek, buda herhangi bir bakim yada arizada size daha pahaliya patlamasi demek..ayrica turbo yada supercharger beslemeli araclarin bakimlari atmosferik motorlu araclarin bakimlarindan daha pahaliya cikar bu bir gercek..normal atmosferik bir motorun yagini sehirici kullanimda 10 bin km'de bir degistiriyorsaniz turbo veya supercharger beslemeli aracin yagini her 5 bin 6 bin km'de bi degistirmeniz gerekir, tabi bu motorun verimliligi ve omru acisindan dogrudur..
ayrica 1.6 astra'nin 100 km'de yaktigi yakit degerleri soyle;

sehirici 8.7 lt
sehirdisi 5.2 lt
ortalama 6.5 lt

wv jetta'nin ise;

sehirici 9.5 lt
sehirdisi 5.7 lt
ortalama 7.4 lt

yakit degerleri, bakim masraflari, parca pahaliligi benim icin onemli degil, sadece performans istiyorsan bence jetta senin icin bicilmis kaftan..ama arac buyuk gelirse golf 1.4 tsi 140 bg'de dusunebilirsin. tamamen secim ve tarz meselesi..
sonucta vw olsun opel olsun ikiside cok buyuk alman markalar ve hicbirinin yaptigi digerinden iyi degil..ikiside saglam, ikiside teknolojisine gore iyi gidiyor ve az yakiyor, ikisininde tasarimi bence sahane, ikisininde yol tutusu gayet yeterli duzeyde ve ikiside konforlu..
karar sana kalmis
bu adama kulak verin..güzel paylaşım;)..parça sağlamlılığı ya da motorun çabuk eskimesi ikilemesi konusu önemli nokta...ayrıca golf seçeneği çok uygun..

ben 140 lık golf alırdım :) hatta golf 6 yı beklerdim....

burak demiralp arkadaşın açıklamaları gerçekten güzel. bencede performans istiyorsan jetta. ama güzel bir araç istiyorsan astra. birde şu var; 1.4 tsı motor jettada ne kadar güzel olur?? bence bu soruyu sor kendine. he golf 1.4 tsı desen gerçekten harika olur. ama jetta nasıl deyim aile arabası yani. öyle performansa göre bir araç değil bence.

Geri