Astra 1.4 140 AS yada 1.6 180 AS

DarthWider

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese Merhaba,

Bu soru çok sorulmuş yada saçma bi soru olabilir ama formda bulamadığım için bu iki aracın kullanıcılarından bilgi almak istedim. Şu anda kullandığım aracım 1.3 CDTI Astra Clasic, malum performanstan ziyade ekonomi odaklı bi araç ve çok memnunum, eşime yakın zamanda bir araç almayı planlıyoruz ve tek tercihimiz yeni astra. Araçla çok fazla km yapılmayacağı için benzinli, otomatik vites ve performansıda iyi bi araç almak istiyoruz (performans eşimden ziyade benim tercihim, hafta içi ekonomi, haftasonuda biraz hız yapalım yani :))

Açıkcası 2 motor seçeneği içerisinde kararsız kaldım ya 1.4T sport AS +ALF yada 1.6T sport AS

1.4T alıp ya imkanımda vardı keşke 1.6T motoru alsaydım demek sitemiyorum,

Bu sebepten kullanıcı yorumları benim için çok önemli diyebilirsiniz ki 1.6T motor 200km hızdan den sonra farkı hissetiriyor o zaman 1.4T motoru gönül rahatlığıyla tercih edebilirim yada 1.6T motor har saniye farkı hissetiriyo derseniz hiç düşünmeden 1.6T motor :) Daha doğrusu 200km hızın üzerindeki performanstan ziyade ara hızlardaki serilik benim için daha önemli.

Bu arada test sürüşü yaptım malesef güzergah olarak sıkış trafik olan bi yerde kullandım ve 70km hızı geçemedim :) bu sebepten test sürüşünden de bişey anlıyamadım.

Yapacağınız yorum ve bilgiler benim için çok önemli şimdiden herkese çok teşekkürler.

Ynt: Astra 1.4 140 AS yada 1.6 180 AS

şimdi 40 beygirlik fark büyük fark bence 1.6T alın..

benim sormak istediğim
sport + afl ile direk cosmo arasında kaç lira fark var. yani direk cosmo alınabilir sanki.

1.4T cosmo olabilir çok fiyat farkı yok arada motor seçeneğini netleştirince cosma yada sport daha kolay karar verebilirim.

1.6T ilk oy geldi :)

bende 14 T AS var ve tepkimeleri yeterince iyi zaten basınca hissetiriyor size 90hp den sonra fazlasıyla yeterli gelecektir hem yakıt olarakda sizi fazla üzmeyecektir çünkü seri kullanımda aralarında bariz 4-5 lt oynayacaktır
yaptığım tercihde asla yanılmadım zaten araçların satılan modelerine baktığınızda (1.4 T ile 1.6T ) farkı anlayacaksınız

Ben 1.4 T kullanıyorum ama şuanki aklım olsa kesinlikle 1.6 T alırdım.

Aradaki 2 lt benzin sarfiyatı sorun olmaz derseniz hiç düşünmeden 1.6 T alın derim.

Birde eğer imkanınız var ise cosmo almakta yarar var. Eğer cosmo alamam derseniz sport donanıma her şeyden önce mutlaka AFL ekletin.

Opel bu segmente AFL gibi bir fırsat eklemişken bu fırsatı geri çevirmek pek mantıklı olmaz.  greatt

yazınızı okuyunca hafta içi ekonomi hafta sonu sportif sürüş demişsiniz ben 1.6T kullanıyorum sportiflik olarak gayet atak ama o dediğiniz hafta içi ekonomi kısmı sizi üzebilir sırf bu cümleden dolayı hem ekonomik hem sportif olsun derseniz 1.4T derim.

illaki performans ise 1.6t tabiki ama benzin tüketimini de düşünüyorsanız 1.4t
ama siz sanki performansa daha çok önem veriyorsunuz o halde 1.6t almanızı tavsiye ederim ben de

1 ayda eşimin yapacağı yol 500 km yi geçmez bu sebepten 2 lt fazla benzin yakması çok fazla etkilemez. Kullandığım  1.3 CDTi aracımı satmayacağım iş icabı çok yol yaptığım için değiştirmek gibi bi niyetim yok. 2. araç olarak 1.4T yada 1.6T yi düşünüyorum.

!.4T ya karar verirsem ALF yi kesin alıcam yada yukarda arkadaşın söylediği gibi cosmo donanımını alıcam ama 1.6T ye karar verirsem sport paketi tercih edicem ama Odak opelle ALF için sıkı bi pazarlıkta yapıcam.

DarthWider link' Alıntı:
1 ayda eşimin yapacağı yol 500 km yi geçmez bu sebepten 2 lt fazla benzin yakması çok fazla etkilemez. Kullandığım  1.3 CDTi aracımı satmayacağım iş icabı çok yol yaptığım için değiştirmek gibi bi niyetim yok. 2. araç olarak 1.4T yada 1.6T yi düşünüyorum.

!.4T ya karar verirsem ALF yi kesin alıcam yada yukarda arkadaşın söylediği gibi cosmo donanımını alıcam ama 1.6T ye karar verirsem sport paketi tercih edicem ama Odak opelle ALF için sıkı bi pazarlıkta yapıcam.
ozaman tavsiyem full 1.4T olur ve extra olarak flexi ride`ı ekletebilirsiniz.

DarthWider link' Alıntı:

Eğer ikinci araç olarak almayı düşünüyorsanız kesinlikle 1.6 T tercih edin derim.

Aradaki 2lt lik sarfiyatın ve fiyat farkının, performans ve keyifli sürüş düşünüldüğünde hiç önemi kalmıyor.

Tabi birde 1.4 T alıp Cosmo bir araca binmek var.  :) Benim için donanım önemlidir aracım full olsun derseniz 1.4 T'nun performansıda sizi üzmeyecektir.  :)

ama tekrar söyleyeyim 1.6 T da alsanız 1.4 T da alsanız mutlaka aracınızda AFL olsun.  greatt

Araçlarını Cosmo almayan yada Sport pakete AFL ekletmeyen arkadaşlarımız çok pişman oldular.  :(

Geri