Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aracı sıfır aldığımda önlere 36 arkalara 34 basmışlar serviste. zaten 36 azami basınç. Tedbir olsun diye fazla basıyolar herhalde. Tümünü 33 yaptım Bakalım nasıl olacak.
Ben herdaim tekerleri 2,4 bara ayarliyorum...ve su gercekki tekerin basinci yakita vurur.. kisin zaten fazla basmakta yarar vardir..ve tekerin disleri heryerden ayni asinma gösterir...ben yazin kisin 2,4 bar a ayarliyorum...hic bir sikintisi olmadi hatta daha iyi..
burdakiler almanyadan geliyor aynen yaziyor..ama astra g ler polonya mali onu bilmem...normal basinc 2,1 bar 3 kisi olunca 2,3 ben herdaim 2,4 de birakiyorum omegamda 225/55/16 da da ayni 2,4 en iyisi hicde dis yanaklari yemiyor..
Bence birazda lastik marka modele göre hareket etmeli.Michelin gibi yumuşak hamurlu bir lastiğe basılan hava ile Kumho gibi sert hamurlu bir lastiğe basılan hava arasında azda olsa farklılık olmalı.Fabrika verileri fabrikanın önerdiği lastik için geçerlidir bence.
ben 2,5 basıyorum, bazen konfor için 2,1 yapıyorum ama yol tutuşu olumsuz etkiliyor.. virajlara sert girince hissediyorum... bir defasında 2,7 denedim ama çok ses yaptı...
1.3 CDTI için klavuzda konfor için 30 (2.1 bar), ekonomik sürüş için 36 (2.5 bar) diyor. Ben 35 hava yapıyorum devamlı olarak, düşük olduğunda araba çekmiyor gibi geliyor. Bir de araba full doluysa hiçten gitmiyor gibi oluyor. Arabanın full olduğu zamanlarda 32 hava falan yetmez bence. 195/65/r15