Abilerim kardeşlerim haziran ayında okulu bitirdik artık Makina Mühendisiyim 3 ay kadar bi tatil verdim kendime okulun yorgunluğunu attım üzerimden. Askerliği tecil ettirmiştim. Birkaç iş bakındım çevrede genellikle askerlik engeli çıktı karşıma. Rusyadan bir iş vardı sırf bu yüzden askerliği tecil ettirmiştim. Ama aksilik oldu haber gelmedi Rusyadaki firmadan. Bayramdan önce bir doğalgaz firmasıyla görüştüm. Adamla anlaştık eğer Kosgep le birlik olup beni işe alırsa maaşımın yarısıını kosgep yarısını işveren karşılayacak( 1800lira) ancak kosgep işi olmazsa tamamı işveren tarafından karşılanacak 1500 lira olacak alacağım para. Aralık ayında askere gidebilmem için 31 Ekim e kadar tecilimi bozdurmam gerekiyor. Şuanda kafam çok karışık ailem bu doğalgaz firmasına kurumsal olmadığı ve ilerleyemeceğimi düşündükleri için sıcak bakmıyorlar.Samsun'da Doğalgaz dağıtımı SAMGAZ tarafından yapılıyor burayada başvurdum iş için. Yanıt gelmedi. Babamın fikri askere Nisan da gitmem ve bu süre zarfında Samgaz işi olursa devam etmem. Ama olmazsada benim 6 ayım ziyan olacak. Karman çorman bir durumun içindeyim anlayacağınız. Alacağım karar geleceğimi etkileyecek.Şuanda askerliği yapmazsam önümde hep bir engel olacak işbaşvurularına 1-0 hatta 2-0 geride başlayacağım. Askerliği yaparsam Nisan ayı gibi Allah'ın izniyle bitirip önümü daha rahat görürüm gibi geliyor. Aslında askere gitmeye kararlıydım bu şehit haberleri filan biraz ürktü ailem. Ben biraz bastırınca babam git öl ozaman dedi beni de allak bullak etti .Sırf içimi dökmek için yazdım buraya tabi fikirlerinizi ve görüşünüzü almak içinde.