Aşırı beyaz duman atma

madtiqer13

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
arkadaşlar aracım aşırı derecede beyaz duman atıyor sizce sebebi ne olabilir? motor ısındıktan sonra da devam ediyor

yağ yakıyormu kontrol ettiniz mi?

yağ yakıyor olabilir mi acaba.

yok yağ yakmıyor kontrol ettim

Havalar çok soğudu bence o buhardır. Kapalı bir otoparka girersen dikkat et atmaz o buharı.

su eksiltiyorsa blokta çürüme vardır.conta yakmışındır vs.vs.su eksiltme yoksa soğuklardandır yada yağ yakıyordur.muhtemel sebepler bunlar.daha tecrübeli arakdaşlar daha doğru b,lgiler verecektir.

Son düzenleme:
muhtemelen soğuklardan...

yağ ve su eksiltmiyorsa sorun etme bence. katalizatör iptali yapılmış bir vectram vardı eskiden; ışıklarda durduğumda arkamda duran araba görünmezdi dumandan. katalizatör ile ilgisi olduğunu söylemişti bir usta. ne ilgisi olduğunu açıklamışmıydı hatırlamıyorum.

Beyaz duman su demektir.Genleşme kabını uzun aralıklarla 3-4 günde bir takip et , eksiltme yok ve su balçık gibi değil ise korkulacak durum yok.Kısa mesafe kullanmaktan ve soğuk havalardan dolayı kondense olan suyun buharıdır.

Benim arabadada aşırı beyaz duman atma olayı var.Isınınca da devam ediyor.Lpg li ise arabanız birinci faktör budur.İkincisi de soğuk havalar çok etkiliyor.

Geri