Arkadaşlar ne olur anlayan birisi bir akıl versin..!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wolens
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wolens

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bende 94 model gt var aracta calışma sorunu var sabaha kdar beklesin basayım alıyor marş biraz gideyim 5-10km motor ısınsın bas bas çalışmıyor araç kafayı yicem ustayım diye gecinenlerin sayesinde degişmedigim parça kalmadı ısı sensörü hava debimetresi enjektörler lpg ve benzin oksijen sensörü ya aklıma gelmeyen bir sürü parça daha ne yapacam ben bu araçla ya

Biraz daha detay verirseniz daha sağlıklı yorumlar yapılır.

Öncelikle bugüne kadar ne işlemler yapıldı ve hangi parçalar değişti sıralı yazarsanız iyi olur. Böylelikle gereksiz önerilerin önüne geçilmiş olur.

Birde bu arıza birden bire mi ortaya çıktı yoksa yapılan bir işlem sonrasında falan mı?

kardeşim öncelikle aracı aldıgımda tesisat ölü gibi birşeydi aracı aldım ankaradan geldim adanaya araçta geç çalışma problemi vardı bakım yaptırıp tesisatı yeniledim sonra enjektörleri bakıma verdim daha sonra gaz kelebegini ayarlattım hava sensörü oksijen sensörünü degiştim ısı sensörünü degiştirdim benzinde çalışmıyordu araba daha sonra benzin pompasını degiştim yüksek barla çalışanını aldım sorun düzelir gibi oldu ama bu seferde araç motoru sıcakken basayım basayım çalışmıyor ne gazda ne benzinde sonra bujileri degiştim ateşlemeyi kontrol ettim ondada sıkıntı kalmadı ama araç hala aynı bu sorunu neyden yapar diye düşün düşün kafayı yiyecegim aracımda calısınca arıza lambası bile yanmıyor ama çalışmakda güçlük çekiyor marşa bas bas almıyor aküyü bitirene kadar çalışmıyor sonra 5mtre itekleyip vurdurunca tak diye çalışıyor sence neden olur bu ?

Bedirhan Bey LPG sistemini bilmem ama tahmin ederim çalışma sistemini,
Şimdi araç Sırf benzine aldığınızdada bu sorun oluyormu?
eğer oluyorsa öncelikle LPG açılınca benzinde devrede kalıyormu buna baktırın(boğulma zengin karışım yani gaz be benzin)
diğer olasılıkda krankmili sensoru olabilir ısınınca sapıtası ama arıza vermemesi.
unutmadan sırf benzinde oluyorsa yakıt basın ventili olabilir hatta tank havalandırma ventili vakum oluşmasından dolayı ememesi(bu surf benzinde ama LPG de olmuyorsa geçerli

Gazın sigortasını çıkartıp bir deneyin... Arkadan vanayı da kapatın...

LPG yi bilen bir arkadaş cevab vermiş,yani öncelikle benim dediklerim ve tabii ki LPG yi kesme işi arkadaşın verdiği bilgidir

Ustadim oncelikle tsk ederim yardiminiz icin ama arac lpg ve brnzindede hala ayni yapmadigim sey kalmadi yemin ederim kafayi yiyicegim sadece benzinde basiyom almiyor benzindede calistiriyorum calisir gibi oluyor pir pir susuyor geri

Arac bi calissin it gibi kaciyo memnunum ama bu ariza soguttu beni Opelden ya

motor sıcaklık sensoru değişti,debimetrede değişti diyorsun yani hava sensoru deyişinden onu anlıyorum. Motorun modeli senesini bilmiyorum ama debimetre bağısında hava akış ve hava sıcaklık kütle ölçer bir arada bağzılarında harici, İAT yani yava sıcaklık ölçer bozuk ise bu sıcak motor çalışma sorunun başıdır diğeride vuruntu sensoru krank mili,resim ekliyorum ki anlaşılısın lutf-temperatursensor diye işaretli soldaki parça filitreye giden boru üzeri en yakın olan
motor-x18xe-stecker-nws-kws-lmm-31987.JPG

Kardesim hem hava sensoru hemde ısi sensorunu degistim ısi sensorunu takinca arac hic calismiyor cikariyorum bu kezde zor bela mars aliyor bazen almiyor bi krank devir sensoru kaldi degismedigim boyle giderse onuda yapcam lpg ve benzin sistemini gosterdim hic sikinti yok

Geri