arkadaşlar bu ses normal mi?değilse sebebi

kahramantürk55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar,benim sorunum,aracı birinci vitese atıp debriyjı her bırakıp salmamda küt küt die bi ses geliyor,sanki iki dişli arasında bir boşluk varmış gibi...birde araç giderken ağagımı debriyajdan aldığımda ronaltide giderken tıkır tıkır bi ses geliyor boşa attığımda ses kesiliyor...allah aşkına bi çözüm....:cry:

aksları ve motor kulaklarını kontrol ettirin ama şu an kesin bi cevap bulmanız zor görmeden bakmadan ne desek doğru olmaz... belki şanzımanla ilgili problem o yüzden baktırın bi ustaya aracınızı... saygılar.

az önce sanayiden geldim iç aks ı değişti usta vuruntu bi miktar değişsede hala devam ediyor.

slm arkadaşlar,benim sorunum,aracı birinci vitese atıp debriyjı her bırakıp salmamda küt küt die bi ses geliyor,sanki iki dişli arasında bir boşluk varmış gibi...birde araç giderken ağagımı debriyajdan aldığımda ronaltide giderken tıkır tıkır bi ses geliyor boşa attığımda ses kesiliyor...allah aşkına bi çözüm....:cry:

O küt diye debraji birakinca gelen vuruntu baski dan olur, debraja basik ken gelen ses baski bilyelerinden olur bir baktirmakta yarar var derim..;)

O küt diye debraji birakinca gelen vuruntu baski dan olur, debraja basik ken gelen ses baski bilyelerinden olur bir baktirmakta yarar var derim..;)

debriyaj a basıkken değil videste ikien debriyajı salınca ses geliyor ,,bu arada az önce şanzuman la ilgili biraz bakındım net.ten aynı sesleri duyan arkadaşlar sonunda şanzumanı değişmişler.:(

BU ses yüzük ün metal boruda dönme sesine benziyormu?

sesi nasıl anlatayım bilemiyorum amma dişli sesine benziyor.

vitesin oldugu körüğü sök
boştayken debriyaja bas geri vites e tak aynı ses var mı yoksa el frenini iyi çek 5. vites e tak kalkmaya calıs kalkıyormu kalkmıyormu kalkmak ıstıyorsa debriyaj baskı balatandan dişli sesi sekromenç yada dişlilerde ayarsızlıktan kaynaklanıyor gıbı gozukuyor küt küt vurmaz ama o dedıgın ses motor kulaklarından gelır sen debrıyaj dıyorsun bir baksana eger orada düzelme varsa vites ayarını yaptır bende de vardı söktüler topuzun orayı ayar cektıler birde arabanın altından bir daha olmadı

Geri