>>> Arkadaşlar AKÜ ŞARJ PROBLEMI...... Bi fikir Verin...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
Slm Arkadaşlar. Araç Astra G
Öncelikle aracı hergün kullanıyorum. işe gidip gelmek için
Hergün en az 3.5Km gidiş 3.5Km geliş 7Km kullanıyorum. Ortalama gidiş süresi 10Dk
25.05.2008 Tarihinde DELPHI 60 AH AKÜ alındı.
Arada 500Km lik uzun yola da gittim ama sonra farkettim ki akünün göstergesi sürekli siyah yanıyor.
Aldığım bayiye götürdüm profesyonel cihaz ile ölçüm yaptılar Normal gözüktüğünü söyledi.
Ve şarja bagladı. Ertesi gün gittiğimde akü şarj olmuş ve ışığı yeşil yanıyodu. Tekrar araca taktım Bugün araç geç marş alınca açtım aküye baktım gösterge yine siyah.

Akü neden boşalabiir.
Şarj Voltajı 14.5 Normal geliyor.
Bagaj,toprpido lambalarına bakıldı açık kalmıyor.
Arabada alarm var ama onun bukadar etkiliyeceğini sanmıyorum.

Tek düşündüğüm kısa mesafe kullandığım için marş için harcadığı enerjiyi çalıştığı 10dk da toparlıyamıyor.

Sizin fikriniz nedir..?

otomobul_resim002.jpg

saf su ekle ve tekrar şarja bağla

Akü bakımsız kuru akü. kapak yok presli..

şarj dinamosu sarj etmiyo olabilir..

cengız 5 6 ay once benımkıde aynı sorunu gosterıyordu bende kısa mesafe kullanıyorum sarj etmeme gıbı bır sorun olmayacagını sanıyorum bende akuyu aldıgım bayıye goturdum olcduler sorun yok kacakda yok dedıler ama her ıhtımale karsı degıstırmelerını ıstedım o gunden berı sorun cıkartmadı ama suna karar verdım akuyu mutludan alacan mutlu kalacan

delphiden şaşma mutluyu iki kere kullandım problem oldu servisleride iğrenç nerdeyse kavga edecektim

aracınızda cam kaldırma modülü gibi k sistemler varmı...yada müzik seti,anfi vs vs gibi..alarm okadar güç çekmez ayrıca akü şarzını neyle baktılar tech2 aleti ilemi yoksa multimere ilemi

DELPHI servisinden geliyorum şimdi. AKÜ yü braktım.
Yerine servis AKÜ sü taktılar.
Pazartesiye kadar O aküye aynı şey olmaz ise AKÜ yü değiştrecekler.

Aküyü ölçtükleri 2000$ lık özel bi cihaz kullanıyorlar. Akünün ve aracın tüm şarj voltaj akım çekme gibi fonksiyonlarını dijital olarak ölçüyor.

Yine ölçtüler Araçta bi sorun bulamadılar. Muhtemelen AKÜ kendi iç direncinden boşalıyor. Bakalım pazartesiye kadar TEST teyiz.

bende delphı akü satıyorum ama markanın 55 ah aküsü beş para etmez..çok sık arıza veriyo..farkını ver 66 ah taktır..eğer 55 ah ise...muhtemelen akü zaten

Soner benimki 55 değil 60AH..

Bugün baktım takılan akü de ibre siyah oldu.

Muhtemel araçta güç çeken bişiler var ama nedir bulamadım.

Alarm ve otomatik cam kaldırma var. Acaba omu çrkiyor. Ama sabahtan akşama kadar kapı açık bekliyor sadece gece kilitliyorum. Araç açıkken cam modülü çekmez sanırım.
Başka ne olabilir..?

Geri