1997 model Opel Vectra B arabası. arka tekerden hızlanınca artan kuş ötmesi gibi fik fik fik ses geliyor az frene dokunuyorum gidiyor pedaldan çekiyorum ayağımı yine geliyor . Arka tekerlerde arka fren diskleri, el fren balatası, onları değiştirdim El fren ayarını da yaptı. O da ayar güzel tutuyor. Onda bir problem de yok. Yalnız bu arka sol tekerde böyle bir sürtme sesi geliyor. Usta bana dedi ki diskler yeni olduğu için dedi, el fren balataları alışacak dedi. Birkaç gün arabayı kullan. Hatta biraz ayağın frende olsun öyle kullan dedi. Beni bu konuda bir aydınlat. Doğru mu değil mi?
bu ses yüzüne ön takım salıncaklara kadar akis hariç değiştirdim arka fren diskleri balataları değiştirdim el fren balatalarını değiştirdim yolda giderken yine fik fik fik fik ses yapıyor hızlanınca araç seste hızlanıyor yavaşlayınca yine yavaşlıyor ses artık arabayı yakıcam o hale geldim o ses yüzüne sebebi ne olabilir
bu ses yüzüne ön takım salıncaklara kadar akis hariç değiştirdim arka fren diskleri balataları değiştirdim el fren balatalarını değiştirdim yolda giderken yine fik fik fik fik ses yapıyor hızlanınca araç seste hızlanıyor yavaşlayınca yine yavaşlıyor ses artık arabayı yakıcam o hale geldim o ses yüzüne sebebi ne olabilir