Fren yaparken gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arctech
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arctech

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar merhaba. Astra j sedan aracimda yaklasik 5000km once fren balatalarini degistirdim ve on diskler silindi. Ancak frene yavasca bastigimda bazen gicirti gibi genelde dolmus ve taksilerin fren yaptigi sirada cikan ses geliyor. Balatalari ( on) bir kez daha degistirdim ama ses yine geliyor. Bu ses neden gelir? 2 ayri bslatada da benzer ses geliyor. Acaba arka disklerden olabilir mi sanki arka diskte hafif cizikvar gibi

Yardiminiz icin simdiden tesekkurler

Balata değişimi ve disk taşlamasından sonra belli bir km yapman gerek misal yüz yada ikiyüz km kadar. Ses kesilmez ise balata spreyi ile sık ses seda kalmaz.

Yaklasik 6000km oldu. Hatta 2 gun once kis lastiklerini degistirirken balata spreyi alip siktim ses once kesildi sonra ertesi gun yeniden basladi nerden geldigini de anlayamiyorum on mu arka mi sag mi sol mu

Şimdi değiştirdim deyince bende yeni sandım yav. O balatarın olduğu yerde saç bir parça oluyor onlar bile ses yapar ki.

Kalitesiz balata...
Balatayı takan arkadaş, ses yapmayanı bilir ve takar, eğer ses yaparsa değiştirir... değiştirme ücreti almaz.. ancak bu balata diğerlerine göre biraz pahalıdır.
Ben değiştirirken özellikle ses yapmayan balata istiyorum. Ses yaparsa anında ücretsiz değiştiriyorum.

İlk once gm takildi ses yapti simdi ise sanirim delphi idi uzerindeki ama ses devam ediyor yalniz ilk once 4 balata degisti sonra sesten sadece ondekileri degistirdik acaba arka balatalardan ses geliyor olabilir mi

trw ve bosch gibi balataların ses yapmadığını söyleyip öneriyorlar.

Aynı ses benim astra G de var frene basınca belediye otobüsü ses çıkartıyor ,söktürdüm motorcuma balataların biraz sertleşmiş dedi bende değiştirelim o zaman dedim ama ustam ısrarla balataların çok iyi durumda gerek yok hem değiştirsekte yenisinden de gelecek kısa bi süre sonra dedi astra G lerde arka tekerler kampana olduğu için tozuda içeride tutuyormuş asıl sebepte bu tozlanmaymış..alışmaya çalışıyorum çok gıcık olsada bu ses elden bişey gelmiyor.

Geri