basima gelen kücük bir olayi size anlatayim almanyada yasiyorum ve burada cocuklarin zaten önde oturmasi yasak 14 yasina kadar ve arkada 14 yasina kadar cocuk koltuguyla oturmasi zorunlu tabi kemerlerde takili olmasi sarti ile bunun kesinlikle baska bir izahi yok kesinlikle takili olmasi gerekiyor yoksa kemer basi 30 € ydu eskiden bu sene sanirim iki kati artti 60 € kisi basi benim araba 7 kisilik en arkada bir cocuk cocuk koltugu olmadan saolsun kayinim almis o gün emanet olarak getirmedigi icin koltuksuz ciktik yola sehir ici , diger orta koltuktaki cocuk ise kemer takmamis ama koltuk var neyse motorsikletli polisi gördük hep beraber emniyet kemerleri falan takildi durduk polis geldi kemerleriniz takili degil dedi evet dedik bunu affediyorum dedi saol dedik orta koltuktaki cocuk beni görünce kemer takti dedi evet dedik bunuda affediyorum dedi saol dedik ama lütfen su soracagim soruya mantikli bir cevap verin size ceza yazmayim dedi soru ; orta koltuklarda iki cocukta cocuk koltugu var en arka da oturan cocukta neden yok``
hadi bu soruya ne derseniz deyin bir sey diyemedik israr etti polis bunu cevaplamadan sizi yollamayacagim dedi resmen rica ediyor adam kibarca neden
söyledim akrabam aldi getirmedi dedim kafasini salladi o zaman su yazacagim cezayi akrabaniza götürün o ödesin dedi ve istemeyerek 30 € cezayi yazdi .
o günden sonra kimseye koltuk vermedim ve kesinlikle kemerler takili olmadan sürmüyorum arabayi takmayan varsa in arabadan bu kadar basit bu arada polisin anlattiklari gercekten tüyler ürperticiydi cocuk cesetlerini yerlerden kazidiklarini anlatti insan bir acayip oluyor bu olay türkiyede ise hic düsünülmüyor yazik yazikki insanlarimiz cok duyarsiz ben yozgatliyim ve tr ye gittigimde bana gülüyorlar kemer takiyor diye durdugum zaman el frenini cekiyor diye gündüz farlari yakiyor diye gercekten cok yazik tüm insanlari emniyete davet ediyorum kendinize acimiyorsaniz yavrulariniza o masum cocuklara aciyin ve kemer takin ve taktirin bu kadar basit bir olay ölümleri engelleyecektir hepinize kazasiz belasiz yolculuklar
hadi bu soruya ne derseniz deyin bir sey diyemedik israr etti polis bunu cevaplamadan sizi yollamayacagim dedi resmen rica ediyor adam kibarca neden
söyledim akrabam aldi getirmedi dedim kafasini salladi o zaman su yazacagim cezayi akrabaniza götürün o ödesin dedi ve istemeyerek 30 € cezayi yazdi .
o günden sonra kimseye koltuk vermedim ve kesinlikle kemerler takili olmadan sürmüyorum arabayi takmayan varsa in arabadan bu kadar basit bu arada polisin anlattiklari gercekten tüyler ürperticiydi cocuk cesetlerini yerlerden kazidiklarini anlatti insan bir acayip oluyor bu olay türkiyede ise hic düsünülmüyor yazik yazikki insanlarimiz cok duyarsiz ben yozgatliyim ve tr ye gittigimde bana gülüyorlar kemer takiyor diye durdugum zaman el frenini cekiyor diye gündüz farlari yakiyor diye gercekten cok yazik tüm insanlari emniyete davet ediyorum kendinize acimiyorsaniz yavrulariniza o masum cocuklara aciyin ve kemer takin ve taktirin bu kadar basit bir olay ölümleri engelleyecektir hepinize kazasiz belasiz yolculuklar