Arıza Lambasının Ara Sıra Yanması

filozof06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar. 2003 model vectra aracım var. Çekişinde falan hiçbir problemim yok.Ama arıza lambası ara sıra yanıyor.Kendiliğinden sönüyor.Neden yanıyor olabilir.Arıza lambasını yanıp sönmesi normalmi.Birkaç arkadaşıma sordum devamlı yanarsa problem ama yanıp bir kaç km sonra sönüyorsa problem değil dedi.Kimisi enjektörlerini değiştir tıkanmıştır ondan yapar diyo.Görüşlerinizi bekliyorum.

bilgisayara baglanıp arıza hafızası okunmadan bırsey olmaz demek dogru olmaz

yanıp sönüyorsa geçici bir arıza algılıyor bildiğim kadarıyla kontağı arıza lambası yanıyorken kapatırsan hafızaya alıyor arıza lambası yandığında motorda değişiklik hissetmiyorsan motorla alakalı olmayabilir örneğin direksiyon kutusu gibi tech 2 ye bağlattığında arıza kayda aldıysa ona göre arkadaşlar fikir vereceklerdir geçmiş olsun

Araç lpg ile çalişiyorsa zengin yada fakir yakit karişimi uyarisidir muhtemelen.iyi bir kaalibrasyon ayari ile sorun düzelir tecrübe ile sabit

lpg yok arabamda.mesela kasise girdiğimde araba sallandığında yanıyor.1 km gittim sönüyor.10 km sonra gene yanıyor.

lpg yok arabamda.mesela kasise girdiğimde araba sallandığında yanıyor.1 km gittim sönüyor.10 km sonra gene yanıyor.

bir sensörün oynaması sonucuda olabilir diye düşünüyorum.

kasiste araç fazla sarsıntıya ugruyor bundan olabilir. tech2 ile ariza kaydını okumak gerek.

işik sonsede o hafizasina almiştir artik..

özel bir servis işinizi halledecektir..

arkadaşlar ilginize ve duyarlılığınıza teşekkürler.asvalt yolda arabada hiç ses yok.ama bir stabil yola gireyim önlerden tak tak gibi ta ciğerime işleyen sesler gelmekte.Ciğerime diyorum çünkü arabama gözüm gibi bakarım.Acaba bu seslerle bir bağlantısı olabilirmi.

Teşekkürler.Mesela z rotu da değişecek galiba.Kasise girdiğimde tak tak diye ses alıyo sanki arabanın altına taş atıyolar gibi geliyo dende kolu lastiğinide değiştirecem.Acaba bu nedenlerdende arıza lambası arasıra yanıp sönermi.Teşekkürler

Arıza ışığı sönse bile ECU onu arıza olarak kaydetmiştir. Diğer taraftan bazı arızaların da bulunabilmesi için arabaya arıza ışığı yandığı zaman bağlanılmalıdır. bence arabanızı kontrol ettirin.

EGR den de olabilir desem yeridir:D

Geri