Araçta Yalpalanma Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar dün uzun yola gitmek gerekti. Neyse çıktım yola araçta bir yalpalanma var Sanki sallanıyor arka taraf dan şüphelendim. Lastikleri yeni olduğu için lastikçiye durdum ve basınçlarını tamamlattım. Biraz olsun azaldı sanki ama yine yalpalanıyor...

1. Lastikler yeni... balans yapıldı

2. Ön tabla, disk ve adını bilmediğim bir parçası değişti

3. Arka kampana balatalar komple değişti.

Bu yalpalanma başka neden olur ki?

bijonları kontrol ettinmi nadir abi,teker rulmanı yada jant eğriliğinden başıma gelmişti başka birşey aklıma gelmiyor...

Selçuk işte geçen lastik aldım arka lastiklerim 6 yıllık idi. Onları çıkarttırdım sonra sadece 500 km yapan lastikleri taktırdım.

Garip bir durum ya. Aklıma başka bir şey gelmedi. Başka ne yapıla bilir? Düşünüyorum aklıma da bir şey gelmiyor ki?

lastikler yeni olmasa lastik diyesim varda nadir abi,bi rotcuya göstermek gerek iki dk

Balansınızı tekrar yaptırın. Muhtemelen arka jantlarınızda bozukluğu olduğu için balans sıfırlanamadı. Jantların dönüşü bozuksa balans sıfırlamak zor olur. Bu durumda da yalpalama, sallama yapabilir. Jantlar, orijinal mi?

Lastiklern birinde taban bozukluğu var ise yapabilir.

Lastik değişimi yaptırırken tekrardan aya yaptırdım. Jantlar orijinal. Eğer ki jant eğri olsa balans ayarında çıkmaz mıydı? arkadaşlar.

Başka bir rot balansçıya götür Nadir abi aynı yer bile bazen ilk seferde beceremiyor çok sallama iş yapıyorlar. Özellikle jant eğriliğine karşı bir bakmalarını söyle bence. Bende iki defada ancak balansı tutturabilmişlerdi.

Nadir bu yalpalama lastik değişiminden önce varmı idi?

lastik değişiminden önce yoktuysa eğer lastiklerin birinde problem var. yanak ve tabanları kontrol edilmeli. lastikler sağlamsa eğer rot ve balasns yapılmalı...

Geri