aracınıza kullandığınız motor yağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan my_fat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

my_fat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ben bugün delpin markalı motor yağını aldım.
astra twinport aracım....
ayrıca 4 bujı bosch 20 lira
hava filtresi 10 lira
polen filtresi 10
benzin filtresi 5
yağ filtresi 5
delpin motor yağı 30 lira

nasıl arkadaslar....

ılk defa duyuyrum markasını. bari Gm alsaydınız. o da o cıvar fıyatlara...

tam sentetik Mobil 1 bilirim başka yağ bilmem,motor yağları artık sadece yağlama amacıyla değil pistonları soğutma amacıylada kullanılıyor motor içinde,bu yüzden tam sentetik yağ kullanmanızı tavsiye ederim,15.000 km de bir değiştiriyorum ve bu km de bile elimle baktığımda pekde yapışkanlığından birşey eksilmemiş gibi görünüyor,birde Bosch un tek tırnaklı ve tırnağının içinde kertik açılmış bujileri var,numarası her motora göre farklı olduğu için satın alırken öğrenilmeli,ben orjinal bujileri bu bujilerle değiştirdim ve farkedilir düzeyde çekişte ve yakıtta fark oldu.... 7,2 lt ortalamam aynı güzergahta 6,9 lt ye düştü...

delpin değil de delphi olabilir mi?bence çok vasat bir yağ 5000 km yaptıktan sonra değiştirmeniöneririm çünkü yüksek sıcaklıkta köpürme yapar

GM 10-40 kullanıyorum her değişimde.

Delphi 10w-40
Gm benzin filtresi
gm buji
federal hava filtresi
trio yağ filtresi
kullanmamamı önerdiğiniz bu yazdıklarımdan hangisidir... marka verebilirmisiniz...
değiştirmemi önerdikleriniz nedir...

daha değişiklik yapmadım parçacıdan aldım duruyo...

bakımlarını kendım yapıyurm parcalaırnı kendım alıyrum ıscılık yok :D

aracımı alalı 3 ay olduğundan daha ilk defa parca değişikliği ve bakım yaptıracam... ilk aldıgımda bujılerı manifoltu balataları vb degısıklıkler yapmıştım ama yağ değişikliği filtreler gıbı malzemeleri ilkkez degıstırecem... bu yuzden hangı yag filtre onerırsınız... bu parcalar uygun geldıgınden aldım... guneydoguda bır ılcedeyım herzaman gıdıp gelemıyoruz merkeze...

Yağ denilince Mobil 1 veya Castrol EDGE'yi tek geçerim 2 yağıda kullandım çok güzel en son Mobil 1'i 37 liraya almıştım,Castrol biraz tuzlu.

Yağ denilince Mobil 1 veya Castrol EDGE'yi tek geçerim 2 yağıda kullandım çok güzel en son Mobil 1'i 37 liraya almıştım,Castrol biraz tuzlu.

mobil 1'in litresi mi 37 4 litresi mi?
mobil 1'si 4 litreside -Castrol EDGE 4 litresi 80-85 arası

Castrol magnatech al 4 litresi 50 civarında yada opelin standart yagı mobil süper s oda 40-45 civarı

Son düzenleme:
Geri