Aracınız için doğru oktan sayısını nasıl anlarsınız.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan weSti555
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ahmeth ve kaanik konuştuklarınızdan bi yerden sonra koptum .. motor Zx%16Rs iken kullanılan yakıt 95okX?+ks... falan derken kaydım ben.. ama ikinizede hayran kaldım..

ben 97 full force yada bp 98 kullanıyorum. araç atikleşiyor , ayrıca depo başına 65/70 km fark ediyor. ama şayet zararlı ise bundan sonra almam.. malumatı olan varsa ve bizlerle paylaşırsa minnettar kalıırım.

:) teşekkürler.

bahsttiklerimiz opel motor kodları.

kaanik arkadaşımız 1,8lt motorum var demek yerine "z18xer" diyerek motorun kodunu verdi böylece daha sağlıklı iletişim kurduk :D

bu arada tahminim sizin motor kodunuzda "z12xep" tir :)

97 yada 98 oktan kullanabilirsiniz. ateşleme avansını ECU (beyin) vuruntu sensöründen gelen sinyale göre kendisi ayarlar.
motorun kendine verdiği yeni ayar neticesinde , yüksek oktan yakıtınızla daha uzun km yapmak çok doğal.

ahmeth ve kaanik konuştuklarınızdan bi yerden sonra koptum .. motor Zx%16Rs iken kullanılan yakıt 95okX?+ks... falan derken kaydım ben.. ama ikinizede hayran kaldım..

ben 97 full force yada bp 98 kullanıyorum. araç atikleşiyor , ayrıca depo başına 65/70 km fark ediyor. ama şayet zararlı ise bundan sonra almam.. malumatı olan varsa ve bizlerle paylaşırsa minnettar kalıırım.
:) Opel astrada 2 tip 1,8 motoru kullaniliyor.Bir tanesi 125 hp lik, otekide benim arabada olan 140 hp lik. o yuzden motor koduyla yazdim.

ilk aldığımda opet 98 oktan kullanıyordum.
şimdi opet 97 oktan.
2004 corsa njoy kataloğunda 95 oktan ve üzeri yakıtları tavsiye ediyor.

93 oktan :)

95 Oktan - Opet

lpg 105 oktana yakındır bu arada

OPET

97 Oktan

ahmeth ve kaanik tekrardan minnettarım.. "z12xep" bunuda asla unutmayacam :)

Geri