Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kuş pisliğinde vernik atması yok. Sadece pisliğin içindeki asit, vernik tabakasına biraz zarar verip iz yapmış o kısım için 5000 numara olan yıldız zımpara yaparsanız gözle görülemeyecek kadar lekeyi yok edersiniz. Tahminim 5 mikron civarı bir aşındırma fazlası ile yeterli olacaktır. Hırdavatçılarda, boyacılarda falan kolay kolay bulamazsınız hatta çoğu bilmez bile. 3M' den başka markaya ait yıldız zımpara da bulamamıştım zaten zamanında. Linkini tekrar paylaşayım mesajın sonunda, o set bu lekeyi gözle görülmeyecek kadar düzeltecektir. Belki spot ışık altında bakılırsa falan belli olabilir ama şimdiki duruma kıyasla çok daha düzgün duracaktır. O setin içeriğinde 1 pasta 1 parlatıcı 8-10 tane 5000 numara yıldız zımpara, zımpara için takoz ve bez var. Kullanım talimatlarına uygun şekilde ilerlerseniz sıkıntı olmayacaktır. Bir de zımpara aşamasına geçtiğiniz zaman fısfıs başlıklı sprey ile su sıkarak zımparayı sulu şekilde yapın ama zımpara yaparken de çok bastırmayın. Bu uyarım sizi korkutmasın yanlış yapıp boyaya hasar vermeniz çok zor ama gene de var böyle bir ihtimal ve tavsiye ettiğim için bu uyarıyı yapmak zorundayım

Yeni doğmuş bebeğe narince dokunurmuş gibi kullanın zımparayı. En nihayetinde zımparadır çünkü, çok bastırırsanız astar gün yüzüne çıkar.
Üç adımda araç yüzeyi üzerindeki çiziklerin giderilmesi için SONAX tarafından üretilmiş özel bir settir. Opak ve metalik boya yüzeylerinde kullanılabilir. Polish-Finish cilalar ile özel çizik giderici zımpara, uygulama aparatı ve cila bezinden oluşur.
www.bauhaus.com.tr
Rötuş için de izlemeniz gereken yol şu şekilde olursa neredeyse taş değmemiş gibi bir görüntü elde edebilirsiniz. O bölgeyi önce iyice temizleyin ki taş izinin içinde toz ya da yabancı madde kalmasın ve yapacağınız boya yüzeye iyi tutunsun. Ardından aracın boya koduna göre hazırlanan rötuş boyasından 2-3 çay kaşığı alıp bir su şişesinin kapağının içine (ya da o an elinizde buna uygun her ne varsa) koyun. 2-3 çay kaşığı boyaya karşılık 1 kaşık da vernik koyarak iyice hojomen olacak şekilde karıştırın ve o kürdan ya da enjektör iğnesi gibi sivri bir şey kullanarak nokta nokta boyalı yerlere boya gelmeyecek şekilde çukurun içini boya ile doldurun. Boya kuruduktan sonra bir miktar içine çekecek, ama boya sertleştiricisi kullanmadığınızdan dolayı tam kuruma için 1 ya da 2 gün beklemeniz gerekecek (Havalar sıcak olduğu için, yoksa kışın bu süre 1 haftaya kadar uzayabiliyor) Demem o ki çukurun içini doldurduğunuz boyanın, tam kuruma sonraki seviyesi, orijinal boyalı yüzeyi tatlı bir şekilde geçmeli. Bu tatlı tümseği elde ettikten sonra tahta bir kurşun kalemin arkasını zımpara takozu olarak kullanmalısınız. Zımparalardan bir tanesini kurşun kalemin arkasına uygun olacak şekilde 3-4 parçaya ayırdıktan sonra o zımparalarla rötuş yaptığınız bölgeyi, orijinal boyanın seviyesine hafif hafif indirdikten sonra artık elinizi sürdüğünüzde bir tümseklik hissetmediğinizde işlem bitmiş demektir ve gene setin içindeki pasta ve parlatıcı ile rötuşlu bölgeyi parlatarak işlemi tamamen bitirebilirsiniz.
Setin içinden çıkan zımpara takozu rötuş yapılan taş izine zımpara yapmak için çok büyük geliyor. Bu sebeple o tip uygulamalarda ben kurşun kalemin arkasını kullanıyorum.
Servisler ve boyacılar falan bu işlerle uğraşmaz, bununla uğraşana kadar 2 arabayı komple boyayıp daha çok para kazanma derdinde oldukları için sulu boya fırçasını sürüp geçerler, orijinal görünüme kavuşturmaktan ziyade sırf uzaktan taş izi hem belli olmasın hem de o çukur ileride paslanmasın diyerek çukurun içinde görünen sacı boyadıkları için sadece o iz uzaktan anlaşılmasını zorlaştırır, elinizi yüzeyde gezdirseniz o rötuşlanan yerlere denk geldikçe parmağınızla gene de hissedersiniz