aracın içindeki benzin kokusu

astracd_35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar son 1 aydır aracın içerisinde bi benzin kokusu var genellikle ilk benzin aldığımda ve yüksek devirde gaza yüklendiğimde oluyor. servise gidemedim daha önce burda konuyu açmak istedim sizce neden olabilir aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı??? aracım 2000 model astra cd. araçta lpg yok.120000 km de. yakıt filtresi yağ değişiminde 2 - 3 ay önce değişti.

yokmu arkadaşlar bi fikri olan???

araç deposu arka koltuğun altında olur. koltuğu ve altındaki döşemeyi kaldırıp deponun ağzını kontrol et. Keçelerden yada orada ki kilit sisteminden kaçırıyor olabilir.

Bu sorunun bire bir aynısı bende vardı.Depo fullendiğinde içinde durulmuyodu arabanın,çok ustaya baktırdım sonuç olarak benim depo da biraz hasar varmış çıkma bir depo buldum değiştirdim şimdi sorun çözüldü.Deponu bir kontrol ettir bence.

Selamlar,
fikir istemişsin ancak benzin kokusu dolayısıyla benzinin gelebileceği yerler kısıtlı. Muhtemelen benzin hortumunda çatlak vb. bir olay mevcut.
Servise gitmeden de halletme şansı olacağını düşünmüyorum kendi adıma.

benzin borularında tıkanma veya çatlak olabilit

arka koltuk minderinin altında, seviye kontrol metresi ve benzin pompasına ulaşılan bi bölme var, orayı kontrol et istersen.

bende böyle bi sorunla karşılaşmıştım ;arabada çiğ yakma vardı o da koku yapıodu;carbon clean ile düzeldi...

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun işin içine benzin girince kokusuda dahil :)
dolaşman ve haala servise gitmemiş olman snn ve aracın için çok riskli
kokunun geleceği yerler şunlar...
deponun ponpaya ulaşmak için kapak altında oringi var o olası
rekorlarda kaçak olası
enjektörlerin orıngleri yada kütüğü olası
depo havalandırmasının chek valf ı çalışmaması
alt hortumlarda kelepçelerde yada deponda kaçak olması
senden habersiz birisinin aracı kullanıp benzini bitirerek bidonla benzin alması ve haala o bidonun ağzı açık olarak bagajda dolaşması
SONUNCUSU MAKARAYDI arkadaşlar bunları kontrol ettir çok riskli

Bnezin kaç oktan diyeceğim ama ustalar ne der bilmem. Bende de 2000 Astra CD var. 95 oktan kullanırken koku olmuyordu. Geçen gün 50 YTL'lik 97 oktan aldım aynı kokuyu ben de aldım ve hala kokuyor.

Geri