Aracımı kumanda ile kitlerken sağ kapı kitlenmiyor ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnrylmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı sorunu bende yaşadım. Çözümünü anlatayım. Boşuna kilit filan almayın.

Sağ kapı kilidinin içinde küçük bir limit switch var. Onun zamanla kontakları bozuluyor. Bu yüzden de kapılar kilitlenmiyor veya açılmıyor.
Kapı kilidini kapıdan söküyorsunuz. Daha sonra kilidin içini açıp, içindeki switch'i değiştiriyorsunuz. Daha önce forumda başka bi abimizde de aynı sorun oldu. Ona da söyledim bu switch'i değiştirdi ve düzeldi.

Bahsettiğim switch bunun üzerinde tel olmayanı. Onun fotosunu bulamadım. Tam adını da bilmiyorum. Omron gibi japon marka olanları tercih ederseniz ömürlük olur.

spdt%20limit%20switch.jpg

Arkadaşlar merhaba , Anahtardan kapıları kitlediğimde sadece ön sağ kapım kitlenmiyor ancak içerden kitleyip sağ kapıyı aç kapa yaparsam kitleniyor .

Nedeni ne olabilir ?:confused:

ByMerthan en yakın zamanda cevap verecektir umarım :)

Benim astra f de dediğiniz benzeri olaylar yaşadım , hem kablo arızası çıktı hemde merkezi kilit beyninin lehimlerinde kopma varmış gereken yaptı oto elektrikçi sorun giderildi , sizdede benzer bir durum olabilr ,merkezi kilit beni sağ ön kapının torpido altına yakın çamurluk tarafında döşeme altında bu Astra f için geçerli.

Doğan'ın merkezi kilit motoru Astra'ya uydu mu? Sorun yaşanmıyorsa güzel bir paylaşım olmuş

İnternette uyduğunu, değişim yapanların olduğunu okumuştum. Ancak elektrikçi de karşımızda yedek parçacı var, kesinlikle uymuyor dedi. Sorun kilit motorundaymış gibi göründü ama çubuk teli çevirerek yükseltince sorun çözüldü.

Ben arabanın anahtarıyla tuşa basarak camı kapatabılıyorum ancak içerden konsol dugmelerıyle kapatamıyorum :(

Geri