Aracımdaki sorun?

abdulkadir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracımda biraz sorunlarım var.

normal yolda 2 veya 3. vites de giderken ayağımı gazdan çekince ufak sirkeleme yapıyor yine takrar gaza basında yine sirkeleme yapıyor.

yani ayağımı gazdan çekince ve agza basında rahatsız edecek kadar sallıyor. birde 2.vitesten 3. vitese atıyorum araba ileri geri sallıyor yani vites geçişlerinde de sirkeleme oluyor.

sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

arkadaşlar aracımda biraz sorunlarım var.

normal yolda 2 veya 3. vites de giderken ayağımı gazdan çekince ufak sirkeleme yapıyor yine takrar gaza basında yine sirkeleme yapıyor.

yani ayağımı gazdan çekince ve agza basında rahatsız edecek kadar sallıyor. birde 2.vitesten 3. vitese atıyorum araba ileri geri sallıyor yani vites geçişlerinde de sirkeleme oluyor.

sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir.

Kronik egr valfi rahatsızlıgı gibi geldi bana...Ama umarım şanzıman dişlilerinde bir sorun yoktur. Yetkili serviste kontrol ettirin derim

EGr yi kurum temizleme yaptırın ve iptal ettirin yoksa ilerki zamanlarda stop etme gibi durumlar söz konusu olabilip sizi yolda bırakabilir... ayrıca kelebek boğazınıda temizletin... sorununuz çözülecektir.. ayrıca yakıtı aldığınız istasyonuda değiştirin... bir çok sorundAN silkeleme yapabilir ... ateşleme sisteminde belki enjektörlerden bakıp görmek lazım... saygılar...

cevaplar için. tşk. egr ve boğaz kelebeğini temizlettim ama

Acaba Egr valfini iptal ettirsem düzelirmi birde istanbulda EGR valfini iptal eden yer varmı bildiğniz.

özel opel servislerinde yazılımla iptal ederler hem kurum temizliği yaparlar...

bu egr valfi iptal edilme meselesi kafamı kurcaladı. abicim madem böyle bir alet koymuşlar iptal edilmesi mantıklı mı? cahilliğime verin hiç anlamam... :)

abi EGR yi avrupa standartlarında yakıtın kaliteli olmasından dolayı kullanıyorlar amaç yanma odasındaki yanmayı kötüleştirip egsoz dan açığa zehirli çıkan gazların oranları düşürmek.üLkemizde yakıt kalitesiz olduğundan EGR valfleri kurum yapıyor ve motora zarar veriyor stop ettiriyor tekleme yaptırıyor bazen yolda bırakabilir çekişten düşürüyor gibi ...

Geri