aracım siyah duman atıyor ve yakıt çok

motor ısı müşürü arızalıdır siyah duman yaptırır ve fazla yakar..motorun ısısını yanlış algıladığı için beyne yanlış bilgi verir ve beyinde zengin karışım verir müşürü değiştirin yada servise gidip cihazla değerleri kontrol edilsin

boran arkadaşım siyah duman atması yağ yaktığını gösterir sen aracı bi ustaya göster muhtemelen rektefe ye girecektir aracın km ile oynanmış olabilir geçmiş olsun
Siyah duman yakıt sistemi arızası, mavi duman yağ yakması işaretidir.

astra g kasa 2000 mod otomatik aracım var bundan önce kısa süre astra g 2003 kullandım ama araç benim deyildi kendi aracımda siyah duman atması ve çok yakması gibi bir problem var ayrıca devirinden de çok memnun deyilim beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum
Basit bir öneri. Aracın egzos emisyon değerlerine bir baktırın. Ben 1991 model otomatik 2.0 CD Vectra aracındaki bu arıza için 1 ayımı sanayide geçirdim. Bujiler, enjektörler, ısı müşürü, rölanti ayarlayıcısı, filitreler vs vs 1,4-1,5 milyara yakın para harcadım. Ustalar yakıt sistemi ile ilgili ne dediyse yapıldı. En sonunda arabaya yeni beyin almamı sağlık verdiler. Yeni beyin dünyanın parası. Aynı arabadan bulup beyinleri değiştirip denedim. Sonuç yine sıfır. Usta illa yeni beyin diye tutturdu. Kafayı yemek üzereyken aklıma aracın emisyon değerlerini incelemek geldi. Bosch servisine gittim. Orada tecrübeli bir ustayla arabaya yapılanlar hakkında uzun uzun görüştüm. Sonuçta emisyon ayarı bozuk çıktı, beyine iyi bir ayar çekti, sorun bitti. Ödeme 30 YTL. Bir depo benzinle şehie içinde 250-280 km yapan araç şu anda 550 -580 km yapıyor. Yanlız sizin aracın beyni ayarlanabiliyormu onu bilmiyorum. Çünkü 1998 model aracımı da ayar için götürdüğümde ecotec motorların ayarlanamadığını söyledi.

tüm arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim saolun ...

Geri