aracım siyah duman atıyor ve yakıt çok

boransalih

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
astra g kasa 2000 mod otomatik aracım var bundan önce kısa süre astra g 2003 kullandım ama araç benim deyildi kendi aracımda siyah duman atması ve çok yakması gibi bir problem var ayrıca devirinden de çok memnun deyilim beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum

boran arkadaşım siyah duman atması yağ yaktığını gösterir sen aracı bi ustaya göster muhtemelen rektefe ye girecektir aracın km ile oynanmış olabilir geçmiş olsun

siyah değilde mavi duman attığı zaman yağ yakıyo demekti sanırım... sorunu tam bilmiyorum ama tavsiye olarak yakıt aldığın yeri değiştir. aracın bakımlarını yaptır. artı olarak carbon clear... saygılar

saol super aslında bende yağ yakmayı mavi duman olarak biliyorum birkaç arkadaşım bana bujilerde bir problem olabilir dedi birde carbon clear ne (cahilliğimi bağışla)

yağ yakma mavi duman büyük ihtimalle. carbon clean ile ilgili bilgi http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=23573&highlight=carbon bu linkte mevcut.. servislerin çoğunda bunu yapıyolar. tavsiye ederim... artı olarak bujiler önemli değiştir. tüm filitrelerede baktır özellikle hava filitresine siyah duman ondan da yapabilir tahminim... artı olarak arabayı devirli kullanmanı tavsiye ederim. vites aralıklarını uzat yani... üstadlar ne der bilemem ama tavsiye olarak bunları söleyim.. saygılar

yardımın için saol superface

rica ederimm.. kazasız keyifli sürüşler diliyorum...

meraba...siyah duman atması aracın fazla yakması anlamına geliyo.bunun birkaç sebebi olabiliyor.en kolay bakılacak yerler,öncelikle buji ve buji kabloları...büyük ihtimalla burdandır.(siyah duman sorunu benim aracımda da oldu ve depo havalandırma tankıyla valfi değişince düzeldi.vectra b) umarım çözersin,çok sinir bozucu bişey...

boran arkadaşım siyah duman atması yağ yaktığını gösterir sen aracı bi ustaya göster muhtemelen rektefe ye girecektir aracın km ile oynanmış olabilir geçmiş olsun
siyah duman diye hatırlıyordum mavi dumanmış öğrenmiş oldum :)

arkadaşlar ehliyet sınavlarında %100 çıkan sorudur nasıl hatırlamazsınız :) araba yağ yakıyorsa mavi duman atar. siyah duman atmasının sebebi zengin karışım yanması ( yani hava oranının az olması )

dolayısıyla senin arabanın ya hava filtresi tıkalı, pis ; yada hava yatık karışım oranların düzeltilecek, ayarı yapılacak.

motoru indirip rektefiyeye sokmuşsunuz direkt yav :)

Geri