aracım önce hangi ilde kullanılmış

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ceryan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceryan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Eyl 2008
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Puanları
0
arkadaslar 2el olarak aldıgım opelimi daha önce hangi ilde kullanıldıgını ilk plaka cıkarılan il neresi oldugunu nasıl ögrenebiliriz. web ortamında bunu ögrenmek mümkünmü konuda bilgisi olan yazsın lutfen.
 
ben bunu araştırdım ama bulamadım. sonra arabanın içinde çok eski bi kart çıktı. sıfırken verilmiş. arabanın satış yerinden ilk sahibine, renk koduna kadar herşey yazıyodu. arabanın sağını solunu bi karıştır.
 
Özel değilse, bu bilginin nasıl bir faydası olacak?
 
öğrenmenin tek yolu trafik tescildeki aricin dosyasina baktirman.oda biraz zor.eğer tanidiğin bir emniyet mensubu varsa rica et.tek yolbu
 
Bu biraz zor.Bazı arkadaşlar bahsetmiş.Emniyette bildiğim kadarıyla o ile ait plakanın dosyası bulunur.Yani o plakayı hangi araçlar almışsa plaka numarasına göre dosyalanır.Yani şöyle söyleyim şayet araç şu anda 06 plaka ve 34 plakadan geldiyse ancak ankarada ki arşiv dosyasında bunu öğrenebilirsin.34 plakaya hangi plakadan geldiğini ise istanbuldan öğrenebilirsin.Ha bunun kısa yolu da var.O da emniyetteki bilgisayar kayıtları.Bunada girmek baya zor.
 
niye sordum cunki opelimi aldıktan sonra bir arkadasım aracların deniz iklimi olan şehirlerde kullanıldıgında rutubetten dolayı gizli çürüme oldugunu bunu anlamanın gözle normal incelemede anlasılamayacagı yolundaki söylemi oldu benim arac ise plaka nosuna bakılırsa bulundugum şehire 1 yıl önce gelmiş..
anlasılan tek kaynak emniyet galiba. ilgilenen arkadaslarıma cok tesekkur ederim.
 
Vergi dairesinde tanıdığın varsa plakadan tut daha önceki sahiplerinin isimleri dahi yazıyor ben mesala arabayı kmaraştan aldım ama araba 4 yıl istanbulda kullanılmiş yani araba ilk istanbulda trafiğe çıkmış
 
plaka değişmiş olması önemli değil. Kayınpederime araba aldık arkadaşa plakayı sordum. Kütahya eskişehir ıstanbul eskişehir diye sıralayıverdi. Tescilden herşeyi çıkar. Tanıdık bir polis arkadaş öğrenebilir. Araç gözünün önünde olmak şartıyla;)
 
sası no

ogrenmek ısteyen arkadaslar motor şasi numarasını ve plakasını yazın yardımcı olmaya calısayım
 
Geri
Üst