Ynt: Aracım kendi kendine frende kalıyor sanki
En sondan başlayayım. Tork kontrolünü kaygan yollarda kapatın sonra açarsınız diyen opel ustalarına buradan sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. dancee
Arabayı teslim alırken bana aracı tanıtan çalışan aynı şeyi bana da söyledi. Ben de ne kadar yanlış ve tehlikeli bir şey söylediğini bilmeme rağmen arabayı teslim alıyor olmamın heyecanı ve nasıl olsa doğrusunu biliyorum düşüncesiyle hiç ses etmedim. Allahtan ESP'yi de virajlı yollarda kapatın düz yolda açarsınız demiyorlar exclaim
Tork kontrolünün amacı aracın kaygan yollarda çekişini kontrol etmektir, kaygan olmayan ya da daha doğru bir deyişle tekerlerin patinaj çekme eğiliminde olmadığı durumlarda zaten herhangi bir müdahalede bulunmaz. şahsi fikrim her daim açık kalmalıdır. Ancak ben arabama patinaj çektirerek kalkış yapmak istiyorum derseniz kapatırsınız o ayrı.
Zaten sistem aktif müdahalede bulunduğunda gösterge panelinde ışık yanıp sönüyor.
İlk sorunuza gelince muhtemelen çok hafif eğimli bir yolda yolun düz olduğunu düşündünüz. Aynı şey benim de başıma geldi düz yol sabit hız ama yakıt tüketimini yüksek okuyor neden acaba diyordum. Sonra navigasyon bilgi ekranında aracın deniz seviyesinden yüksekliğinin sürekli arttığını görünce tırmandığımı anladım. Öok hafif bir eğimdi çünkü.
Ancak siz ben düz yoldaydım eminim diyorsanız o ayrı tabii, tork kontrolü ve esp gibi sistemlerin aktif müdahalesi çekişi ve yakıt tüketimini olumsuz etkileyebilir. Bu bilinen birşey. Gösterge panelinde sistem uyarı ışığının yanıp söndüğünü gördünüz mü?