aracım çok gürültülü çalışıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan knight79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

knight79

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar astra h enjoj sport model aracım rolentide düzgün çalışıyor.Fakat gaza bastığımda sanki dizel motormuş gibi kükreme sesi geliyor.Bu normal mi değilse Sorun ne olabilir acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim.

aynı sorun bendede var kardes 3000 deviri geçince sanki motor yerinden çıkacak gibi gürültü yapıyor.

Son düzenleme:
aynı sorun benim astra h aracımdada var gırgırgır sanki dizel gibi ancak soğuk havalarda genelde bu şekil çalışıyor serviste kendi sesi bu dedi nasıl işse anlamadım

bor power katın yağ değişiminde. fark edecektir umarım

1 hafta sonra bakıma girecek benim araba. bakımda katacağım. ben dükkandan 45 e nakit paraya aldım.

3000 devirden sonra twinport açılıyor o sesin sebebi biraz da o.

Astra'da da görev yapan 1598 cc'lik motordaki Twinport sisteminin çalışma esası, silindirlerin yanma odasında tutuşturulmalarını optimize etmek için, ikinci bir hava kanalı kullanılması. Motorda farklı devirlerdeki güç talebine göre supap açıklıkları ayarlanırken orta devirlerde her silindire ait iki adet emme yolundan biri kapatılıyor ve yanma odasında döndürülen daha fazla egzoz gazıyla yoğun bir türbülans oluşturuluyor. Yüksek devirlerdeyse kapatılan yol açılıyor, hava-yakıt karışımı miktarı artırılıyor ve tüm performans açığa çıkartılmış oluyor.

Ve, evet; Astra H motor açısından gaza basıldığında çok sessiz bir araba değil.

Geri