aracım 8 tane arıza verdi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokhan37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokhan37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:cry:slm astra g 2004 enjoy 87000 kmde arabam arıza lambası yaktı. ilçede oturduğum için srvis falan yok. bilgisayara bağlattım 7 hata birden verdi.
1- 5.valf referans devresiz,sürekli
2- gaz pedalı konum 1 sensörü
3- elektronik gaz kelebek kontrol
4- gaz kelebeği konum sensörü
5- silindirlerde tekleme tespit edildi.
6- zengin karışıma uyarlama aralıklı
7- üzensiz çok silindirde tekleme
8- silindir 2de tekleme tespit edildi.
sayın ustalarım bana yardımcı olurmusunuz 8 arıza var gösteriyo bilgisayar
arızalar silindi bilgisayarda. ama elbet tekrarlayacak. epeydir tekleme sorunum vardı bide bunlar çıktı nedir bu hatalar yardımcı olursanız sevinirim.:cry:

8 hata var ancak aslında ortadaki sorun 2 yada 3 gibi görünüyor.

Gaz pedalı konum sensörü arızası
Sübaplarda sıkıntı
Silindirlerde tekleme(sübaplardan dolayıda olabilir)

Sübap ve tekleme için kam mil konum sensöründe bir sıkıntı yoksa motor açılıp bakılmalı diye düşünüyorum.

Gaz pedal konum sensörüde düzensiz çalışmaya sebebiyet verebilir.Aracın ECU su gaz 0 ve gaz 1 konumlarını yani gaza hiç basılmadığı ve tam gaz pozisyonlarını bilmelidir.Bu pozisyonlara göre aracın rölantide çalışacağına karar verir mutlak basınç sensörünü setler anlık klimayı kapatır vs vs.

Bir müddet arabayı kullanıp tekrardan bağlatın aracı.Duruma göre tekrardan yorum yapalım.Bence bu gibi arızalı yetkili serviste yaptırmakta fayda var.

Saygılar...

ana tesisat şaselemede problem olabilir... oksitlenme kopma v.b.. bi arkadaştada 12 arıza vardı, şase kablolarının bağlandığı yere baktılar sorun çözüldü.

bunların hepsi tek bi parçadan kaynaklanabilir , hava akışmetresinin bile yan sanayi olması başka yerde problem doğurabiliyor

kardeş araban büyük ihtimalle hem beyin arızası yapmış. hem de ateşleme bobini arızalanmış. beyin tamiri 300-400 civarı, sıfırı 1.700 tl. ateşleme bobini 170 tl. umarım yanılıyorumdur. kastamonu eski sanayide "V.I.P" servis var. bir baktır. Ordaki ustalar anlar. durumdan haberdar edersin.

işallah dediğiniz gibidir teşekkür ederim. yanlız arabamda tekleme sorunuda var. kastamonudaki bosh servis taktı debriyaj balatasına ondan yapıyo diyo 650 fiyat çekiyo samsun opel servisinde 450ye değiştiriyolar. boğaz kelebeğinde sorun olabilirmi acaba hata verdi ya ondan soruyorum

şukru kardeş ateşleme bobinim daha önce arıza yaptı değiştirdim. arıza yaptığında araba çekişi düştü egzoz patlak gibi ses vermeye başladı araba zor gidiyodu titriyodu. ama bu arızaları verdiğinde arabada hiç bişey yok sadece hataları veriyo arıza lambası yakıyo

eren kardeş süboplarda ve silindirlerde tekleme arızaları kaça mal olur baana bi bilgin varmı

gökhan arabada çıkan tekleme sorunundan dolayı ateşleme bobini dedim zaten. ateşleme bobini arızalarında silindir teklemesi ve yakıt karışım hatasını birlikte veriyo genelde tech 2. gaz pedalı konum sensörü ile gaz kelebek sensörü arızasını da birlikte vermesi beyin arızasını işaret ediyo gibi. Ama tabi ki ustalar daha iyi anlar. ben uzman değilim. sen bu vip servise bir baktır bence. debriyaj balatasını da değiştirmek zorunda kalırsan. balatayı kendin al. luk marka 150-170 civarı piyasada internetten de alabilirsin. işçiliği de 100-150 civarında tutar.

eren kardeş süboplarda ve silindirlerde tekleme arızaları kaça mal olur baana bi bilgin varmı

Ateşleme ve kam mil sensörüne baktırdın mı?

Saygılar...

Geri