- Katılım
- 4 Nis 2013
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 38
Aracım astra j 1.4 140 hp cosmo 5500 km'de kalan yağ ömrü %20 diyor bu neyin nesidir?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
thnxxeketen link' Alıntı:Dikkat edilirse araçlar bakıma ya 1. yıl sonunda ya da km si geldiğinde giriyor. 1. yılın sonunda km kaç olursa olsun yağ değişimi yapılıyor.
Bir yağın ömrü yaptığı km veya geçen zaman olarak değerlendirilmemeli. Yani 15bin km 3 yılda yapılıyorsa 3 yıl yağ değişmeyecek demek değil. Ya da 1 yıl içinde 30 bin yapacak değil. Yağın motora girdikten sonraki işlevsel ömrü 1 yıl. İsterse 10km yapsın bu geçerli.
Aracın bilgisayarında görülen kalan ömür bilgisi de sayaç sıfırlandıktan yani motora yağ girdikten sonra, geçen zaman ve yapılan km nin harmanlanması ile hesaplanıyor.